Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí by podle města mohlo přibýt 400 bytů a stovka rodinných domů

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku by podle odhadů vedení města mělo do roku 2030 přibýt zhruba 400 nových bytů a stovka rodinných či řadových domů.

Článek

„Radnice chystá vlastní projekty pro hromadné a individuální bydlení, ale spolupracuje také se soukromými developery,“ sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Radnice připravuje rekonstrukci bývalého internátu v Zašovské ulici. Stavět by se mohlo začít v roce 2025. V objektu vznikne 32 bytů s dispozicí zejména 3+kk, doplněných o byty 2+kk a 1+kk. „Jedná se tak o další rozvoj městského bytového fondu, který aktuálně čítá 434 bytů. Tyto jsou primárně určeny pro seniory a osoby s hendikepem. Projekt bytového domu Valmez – K1 proto chceme obsadit zejména rodinami s malými dětmi,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková (ANO).

„Počítáme například s bytovými domy v ulici Vrbenská nebo na Křižanově pile. Aktivně spolupracujeme také se soukromými investory, kteří připravují celou řadu projektů,“ uvedla místostarostka. Jde například o bytové domy na Štěpánově, kde město prodalo pozemek s cílem bytové výstavby. Další projekty jsou v areálu bývalé Křižanovy pily nebo v městských místních částech. Starosta Robert Stržínek (ANO) uvedl, že jde primárně o výstavbu rodinných domů v lokalitách, ve kterých to umožňuje územní plán. „V souhrnu pak počítáme s tím, že zhruba do roku 2030 by mohlo v našem městě vzniknout přes 400 nových bytů a více jak 100 rodinných domů či řadovek,“ uvedl starosta města, které má přibližně 23 tisíc obyvatel.

Radnice pomáhá podle Stržínka soukromým investorům například tím, že jim přispívá na vybudování technické infrastruktury, cest, chodníků, vodovodů, kanalizací či veřejného osvětlení. „Vedle toho nabízíme také dotace na výstavbu výtahů ve čtyř- a pětipodlažních bytových domech. Tuto dotaci navíc od příštího roku rozšiřujeme o příspěvek na opravy stávajících výtahů, čímž reagujeme právě na požadavek občanů,“ dodal.

Reklama

Doporučované