Hlavní obsah

Venkovní bazény a parkovací dům plánuje Uherský Brod otevřít v červnu

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Slavnostní otevření venkovních bazénů a parkovacího domu u akvaparku Delfín plánuje Uherský Brod na Uherskohradišťsku na pátek 17. června.

Článek

„Jejich vybudování, které začalo před rokem, přijde zhruba na 136,5 milionu korun bez DPH, peníze město uvolnilo ze svého rozpočtu,“ řekl starosta Ferdinand Kubáník (KDU-ČSL).

Areál nabídne zážitkový bazén s toboganem, skluzavkami, vodními prvky a třemi 25 metrů dlouhými plaveckými drahami. Zahrnuje i dětský bazén, hřiště na plážový volejbal a budovu se šatnami, toaletami a bufetem. „Máme dokončeny veškeré bazény. Jsou tam už jenom nějaké drobnosti, které se musí dodělat, leštění spojů nebo svarů. Aktuálně probíhají zemní práce, které jsou součástí pokládky zpevněných ploch a podobně. Do konce března bude provedena první výsadba trávníků tak, aby tráva vyrostla do letních měsíců,“ řekl starosta.

Denní kapacita areálu by se podle něj měla pohybovat okolo 1500 návštěvníků. Součástí nákladné investice je také vybudování nového výukového bazénu ve vnitřních prostorách akvaparku, který využijí především rodiče s malými dětmi a školy. Na jeho střeše vznikne venkovní posezení náležející k restauraci.

Město pořídilo také kogenerační jednotku, která spaluje plyn a vyrábí elektrickou energii. „Využíváme ji při provozu budovy, odpadní teplo bude sloužit k přihřívání bazénové vody,“ uvedl Kubáník.

Stavbaři dokončují v sousedství akvaparku též výstavbu dvoupatrového parkovacího domu, který nabídne 184 míst. S jeho otevřením počítá radnice ve stejném termínu jako v případě koupaliště. Kromě jeho návštěvníků budou moci zpoplatněné stání v parkovacím domě využívat i návštěvníci blízkého zimního stadionu a fotbalového stadionu. Podle starosty může sloužit také jako záchytné parkoviště pro lidi, kteří míří do centra Uherského Brodu.

Vybudování bazénů u akvaparku upřednostnili zastupitelé před variantou rekonstrukce zastaralého venkovního koupaliště v ulici U Plovárny. Ve městě fungovalo od období první republiky, loni v létě jeho provoz definitivně ukončila havárie potrubí a následné zaplavení technologického zařízení. Na místě plovárny, kterou místní znali jako Koupelky, plánuje radnice v příštích letech stavbu domova pro seniory.

Reklama

Související témata:

Doporučované