Hlavní obsah

Zlínský kraj podpoří kurzy sebeobrany na základních školách

Foto: Pixabay.com

Sebeobrana - ilustrační foto.

Reklama

Zlínský kraj podpoří kurzy sebeobrany na základních školách. Krajská rada schválila program, jehož cílem je podpořit vzdělávací kurzy sebeobrany u žáků šestých až devátých tříd základních škol.

Článek

Kraj má pro školy připraveno 1,5 milionu korun. „Zavádíme tento program jako novinku, protože chceme posílit zdatnost našich dětí a jejich připravenost řešit různé konfliktní situace. Výcvik reálné sebeobrany zdokonaluje fyzickou i psychickou připravenost včas odhalit nebezpečí a ubránit se mu. Principy sebeobrany zároveň pomáhají uvědomovat si a respektovat hranice jak své vlastní, tak i těch druhých,“ uvedla krajská radní Zuzana Fišerová (Piráti).

Od programu si podle ní kraj slibuje nejen přirozený rozvoj fyzické kondice dětí, ale také zvýšení jejich sebedůvěry. Zároveň jde podle radní o významný prvek prevence různých patologických jevů, jako je šikana, zneužívání a podobně.

Pro letošní rok kraj na program z rozpočtu uvolnil 1,5 milionu korun. Školy mohou o dotace žádat od 24. ledna do 16. března. Minimální výše dotace na jeden projekt je 20 tisíc korun, maximální 50 tisíc korun.

Reklama

Doporučované