Hlavní obsah

Reportéři Seznamu: Babiš v úzkých. Otazníky nad Huawei. A Češi Čechům v Národním divadle

Reportéři Seznamu z 5. 8. 2019: Babiš v úzkých. Otazníky nad Huawei. A Češi Čechům v Národním divadle.Video: Lukáš Sál, Seznam Zprávy

 

Reklama

Souhrn klíčových témat zpravodajské redakce Seznamu pohledem investigativní novinářky Sabiny Slonkové.

Článek

Politická krize kolem výměny na ministerstvu kultury ukázala zcela jiného Andreje Babiše, než na kterého jsme byli zvyklí. Politik, který od roku 2013 víceméně diktoval dění na politické scéně, nemohl skrýt, že na vládní prázdniny neodchází jako úspěšný lídr. Navzdory mnoha týdnům jednání se mu nedařilo u prezidenta Zemana vyjednat banální změnu ve svém vládním týmu. Otázky pro politického reportéra Seznamu Václava Dolejšího.

Národní divadlo, konkrétně opera, je ve stávkové pohotovosti. Špatně se to pozná, protože jsou divadelní prázdniny. Nicméně jde o výsledek vleklé války mezi osobnostmi spjatými s operními soubory divadla a jeho ředitelem Janem Burianem. Pěvci odmítají norského operního manažera. I proto, že nemluví česky. Spor se řešil až na Hradě. Podrobnosti dodá Jiří Kubík.

Jak velké bezpečnostní riziko může představovat čínský koncern Huawei? Evropa stále čeká, jaká doporučení přijdou z Bruselu. Evropská komise zatím řekla, že členské země mají právo vyřadit ze svých trhů společnosti také z důvodů souvisejících s národní bezpečností. Reportér Josef Mačí se podíval, jak na tom jsme s čínskou firmou v Česku dnes.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře v pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované