Hlavní obsah

Říha se nejspíš stane trenérem hokejové reprezentace. Je ale pro mladý tým správnou volbou?

Jandačův nástupce? Ale co na to říkají ti, které by měl vést?Video: Oliver Sálus, Adam Sušovský

 

Reklama

Miloš Říha, Filip Pešán a Václav Varaďa. Hokejový svaz potvrdil, že z těchto jmen vybere příštího trenéra hokejové reprezentace. Vše nasvědčuje tomu, že národní tým převezme Říha. Jako jediný totiž nemá žádné klubové povinnosti.

Článek

Zatímco čeští hokejisté válčí na mistrovství světa v Dánsku, fanoušci i média řeší, kdo je bude v příštích sezonách trénovat. Vedení hokejového svazu totiž dnes potvrdilo úterní informaci Seznamu, že oslovilo s nabídkou devětapadesátiletého Miloše Říhu.

Podle generálního sekretáře ČSLH Martina Urbana vedle něj nabídku vést reprezentaci dostali i Filip Pešán a Václav Varaďa. O tom, který z nich bude do prestižní funkce jmenován, rozhodne výkonný výbor 7. června. Kdo ze zmíněného tria je favoritem volby? I to vyplývá ze slov sekretáře.

„Kdybych měl volbu nějak specifikovat, tak řeknu, že Miloš Říha je na řadě. Má zkušenosti, úspěchy. Trénoval nejbohatší klub Evropy (Petrohrad),“ řekl Urban českým novinářům v dějišti MS. Říha je navíc jako jediný bez práce, naposledy vedl Slovan Bratislava v KHL. Odvolán byl loni na podzim.

Pešán v médiích několikrát potvrdil, že by nabídku vést reprezentaci neodmítl. Zároveň se však nechce vzdát působení v Liberci, kde zastává funkci sportovního manažera a trenéra Bílých Tygrů, navrch má na starost také klubovou farmu v Benátkách. Problém by nastal i v případě angažování Václava Varadi. Ten je totiž vázán smlouvou v Třinci, navíc byl již před pár týdny svazem jmenován do funkce hlavního trenéra reprezentace do dvaceti let.

Měl by se stát trenérem hokejové reprezentace, která prochází generační obměnou, skutečně Miloš Říha? A jak moc pomůže českému týmu příjezd Davida Pastrňáka s Davidem Krejčím z NHL? Také to bylo tématem dnešního studia Sportu na Seznamu.

Pořad SPORT magazín sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Video: Rozhovor s bývalým trenérem české reprezentace o současném stavu českého hokeje

Rozhovor s Luďkem Bukačem.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované