Hlavní obsah

Ryanair zruší další lety. Bude pouze na 40 procentech své kapacity

Foto: pixabay.com

Ilustrační fotografie

Reklama

Irská aerolinka Ryanair dnes oznámila, že omezí svou přepravní kapacitu o další pětinu. Její kapacita tak bude na 40 procentech října roku 2019. Šéf Ryanairu uvedl, že do března 2021 chce přepravit 50 milionů cestujících.

Článek

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se kvůli cestovním omezením v souvislosti s koronavirem chystá rušit další lety. Firma dnes uvedla, že přepravní kapacitu na říjen omezí o dalších 20 procent. Omezení kapacit by se mohlo přitom dotknout i celé zimní letové sezony, pokud vlády Evropské unie cestovní omezení nezmírní. Ryanair létá i na česká letiště.

Kapacita přepravy aerolinek v říjnu bude asi na 40 procentech loňského října. Původně měl Ryanair v plánu snížit kapacity zhruba na polovinu.

„Pokud budou pokračovat současné trendy a špatné řízení návratu letecké dopravy a normální ekonomické aktivity ze strany vlád EU, pak může být nutné podobné snížení kapacit pro celé zimní období,“ řekla mluvčí Ryanairu. Vyzvala také k okamžitému zavedení navrhovaného koordinovaného systému restrikcí v rámci EU.

Šéf Ryanairu Michael O'Leary minulý týden avizoval, že aerolinky v letošním finančním roce, což je do konce března 2021, přepraví kolem 50 milionů cestujících. To je zhruba třetina loňského počtu. Za prvních pět měsíců letošního fiskálního roku Ryanair přepravil zhruba 12 milionů cestujících.

Přepravní kapacita Ryanairu loni v zimě činila zhruba 67 milionů míst. Snížení o 60 procent znamená, že v zimním letovém období, tedy za šest měsíců do konce března, bude kapacita činit zhruba 27 milionů míst, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Doporučované