Hlavní obsah

Buďte připraveni na topnou sezonu. Češi objevují chytré tepelné čerpadlo, které řídí vytápění podle počasí

Foto: woltair.cz

Poznejte novou generaci tepelného čerpadla, které se přizpůsobí vašim potřebám i změnám počasí

Společnost Woltair uvedla na český trh špičkové tepelné čerpadlo budoucnosti – s unikátní regulací podle počasí i online ovládáním. To můžete mít nainstalované již do třiceti pracovních dnů a stihnout tak blížící se topnou sezonu!

Článek

Díky dlouholetým zkušenostem a znalostem z oboru topenářství vyvinuli ve společnosti Woltair moderní zařízení s funkcemi, které mění budoucnost vytápění v realitu. Nastal ideální čas na změnu zdroje vytápění!

Letní venkovní teploty sice ještě atakují třicetistupňovou hranici, ale téma vytápění rodinných a bytových domů se začíná stávat stále aktuálnějším. Právě nyní je totiž ta nejvhodnější doba pustit se do výměny stávajícího zdroje tepla za tepelné čerpadlo. To je totiž z hlediska energetické náročnosti jedním z nejúspornějších a zároveň nejúčinnějších řešení. Při výběru tepelného čerpadla značky WLTR máte navíc ještě jistotu, že instalaci nového zdroje vytápění máte vyřešenou do třiceti pracovních dnů. Tuto propozici máte smluvně garantovanou. V případě, že by z nějakého důvodu závazek dodání do třiceti pracovních dnů nebyl splněn, máte nárok na padesátiprocentní slevu.

Anketa

Přemýšlíte před začátkem hlavní topné sezony nad změnou stávajícího zdroje tepla například za tepelné čerpadlo?
ANO, tuto možnost aktuálně zvažuji.
17,9 %
ANO, mám to naplánované v horizontu několika let.
17 %
NE, nepřemýšlím nad tím.
40,6 %
Tepelné čerpadlo jsem si již pořídil/a a můžu z vlastní zkušenosti doporučit.
24,5 %
Celkem hlasovalo 670 čtenářů.

Tepelné čerpadlo jako vítěz mezi zdroji vytápění

Během posledních několika let se zcela změnil profil zdrojů vytápění v rodinných domcích i v bytových domech. Kotle na tuhá paliva se vlivem společenského a politického tlaku na snižování emisí CO2 stále více eliminují, plynové zdroje jsou obětí dramatického pohybu cen zemního plynu a elektrické kotle nebo přímotopy zase spotřebují spoustu elektřiny, což vzhledem ke zkušenostem z minulého roku rovněž není ekonomicky výhodné a výhledově stabilní.

Tepelná čerpadla sice rovněž potřebují ke svému chodu elektřinu, ale ve srovnání s elektrokotli mají třetinovou spotřebu. Jak je to možné? Je to dáno principem fungování tepelného čerpadla. Tepelné čerpadlo totiž samo žádné teplo nevytváří, ale pouze přenáší energii z volně dostupného tepla z venkovního prostředí.

Výhody tepelného čerpadla

  • Vysoká účinnost až 350 procent. Tím tepelné čerpadlo představuje aktuálně bezkonkurenčně nejvýkonnější způsob vytápění.
  • Nízké provozní náklady (ve srovnání například s plynovým kotlem přibližně poloviční).
  • Malé nároky na provoz a údržbu. Stačí si nechat tepelné čerpadlo odborně zapojit kvalitní dodavatelskou firmou, která také nabízí pravidelný servis a údržbu.
  • Sofistikované ovládání. Moderní tepelná čerpadla můžete ovládat přes displej, mobil či tablet. Můžete si třeba nastavit, aby tepelné čerpadlo odebíralo elektřinu jen v nízkém tarifu, či sledovat a regulovat teplotu doma během dovolené.
  • Stálá teplota a zdravé klima v domácnosti. Přesně si nastavíte požadovanou teplotu, kterou čerpadlo následně udržuje.
  • Ekologie. Tepelné čerpadlo neprodukuje žádné škodlivé emise. Každoročně díky čerpadlu ušetříte zhruba kolem 6,5 tun CO2.

Tip: Instalaci a servis svěřte do rukou odborné dodavatelské firmy s patřičnými znalostmi, zkušenostmi a samozřejmě také kvalifikovaným oprávněním.

Foto: woltair.cz

Instalaci a servis je dobré svěřit do rukou odborné dodavatelské firmy

A teď to nejdůležitější – jaké tepelné čerpadlo si vybrat?

Na trhu se můžete setkat s bohatou nabídkou, přičemž každý obchodník vám bude tvrdit, že to jeho je nejlepší. Drtivá většina obchodníků ovšem prodává pouze jednu či dvě vybrané značky více či méně renomovaných výrobců.

Ale co když je na českém trhu firma, která tepelná čerpadla nejen prodává, ale zároveň je i vyrábí tak, aby tepelné čerpadlo skutečně odpovídalo reálným potřebám uživatele? Takovým českým unikátem je společnost Woltair, která vlastní tepelná čerpadla uvedla na trh pod značkou WLTR. Oproti konkurenci má jednu nespornou výhodu. Tou je vlastní moderní regulační systém.

Vzali jsme si to nejlepší ze všech tepelných čerpadel, abychom vytvořili všestranný výkonný stroj bez kompromisů. Ten jsme opatřili revolučním ovládáním a regulací, na jejímž vývoji jsme pracovali několik let, abychom ho přivedli k dokonalosti.
Ing. Karel Náprstek, expert na tepelná čerpadla a spoluzakladatel společnosti Woltair

Tepelné čerpadlo WLTR si můžete pořídit už nyní. Cenu celkové instalace pro svoji domácnost můžete zjistit na pár kliknutí zde.

Tepelné čerpadlo WLTR: Poznejte novou generaci vytápění

Regulace podle počasíPřizpůsobí spotřebu podle aktuální venkovní teploty i předpovědi počasí. Tepelné čerpadlo WLTR díky připojení na internet stahuje data o budoucím počasí. Když má přijít například chladnější počasí, vytopí předem domácnost v ten pravý čas a obdobně je tomu i s teplejším počasím. Díky tomu tepelné čerpadlo WLTR nenatápí zbytečně, díky čemuž ušetříte.
Vzdálený servis onlineKompletní servisní podpora přes internet, nepřetržité připojení přes LAN a SIM kartu.
PersonalizaceNastaví topný režim podle vaší potřeby s přesností na hodiny.
7PALCOVÝ DOTYKOVÝ DISPLEJ Intuitivní ovládání umožní základní i pokročilé nastavení na nkolik dotyků.
Reálné měření spotřebyPulzní elektroměr integrovaný do rozvaděče dodá reálná data o spotřebě.
Elegantní design, prvotřídní provedeníPrecizní řemeslné zpracování a neotřelý design, který padne ke každému domu.

Tip: Cenu, za kterou si můžete nechat WLTR tepelné čerpadlo nainstalovat, zjistíte do jedné minuty v online kalkulačce zde.

Na 7palcovém displeji si můžete nastavit topný režim dle vlastních potřeb nebo regulovat teplotu otopné vody na základě aktuální venkovní teploty. WLTR dokáže regulovat tuto teplotu také v součinnosti s předpovědí počasí pro váš region a významně tak šetřit vaši spotřebu.
Ing. Karel Náprstek, expert na tepelná čerpadla a spoluzakladatel společnosti Woltair
Foto: woltair.cz

Tepelné čerpadlo WLTR: Poznejte novou generaci vytápění

Jestliže přirovnáme tepelné čerpadlo k lidskému tělu, pak je regulační systém jako mozek, který vyhodnocuje okolní vlivy a podle toho uděluje pokyny, kterými se činnost tepelného čerpadla řídí. Samozřejmostí je nastavení požadované teploty. Do hry se ovšem také v případě tepelných čerpadel WLTR dostává samostatné vyhodnocování počasí, jeho vývoje podle dat z meteostanic a následná regulace činnosti čerpadla. Jestliže tedy kupříkladu mají udeřit mrazy, tepelné čerpadlo už s předstihem zvolna zvyšuje teplotu v interiéru.

Tip: Máte na zahradě bazén? Tepelné čerpadlo můžete pohodlně využívat i k jeho vytápění.

Foto: woltair.cz

Chcete mít před příchodem domů teplo? Máte svůj specifický denní režim? Naučte ho i WLTR!

WLTR: Tepelné čerpadlo budoucnosti

V základním provedení můžete u tepelného čerpadla WLTR nastavit až tři nezávislé topné okruhy. Součástí regulačního systému je 7palcový dotykový displej, který zobrazuje celou řadu důležitých údajů na pár intuitivních doteků. Jako uživatele vás bude zajímat hlavně spotřeba elektrické energie, kterou můžete vidět jako aktuální hodnotu nebo například jako čtyřiadvacetihodinový graf.

Chcete mít před příchodem domů teplo? Máte svůj specifický denní režim? Naučte ho i WLTR! Každou hodinu vám bude topit, jak potřebujete. Integrované měření vás zase bude informovat o aktuální spotřebě i jejím vývoji. Na pohodlí dodá také možnost zapojení více nezávislých okruhů, například na ohřev bazénové vody.
Ing. Karel Náprstek, expert na tepelná čerpadla a spoluzakladatel společnosti Woltair

Regulační systém toho ale umí daleko víc. Je neustále on-line. Díky tomu je možné provádět i nutné servisní zásahy zvenčí. Tyto servisní zásahy na dálku (vzdálený přístup) provádí dodavatel, nikoliv vy. Velkou výhodou tedy je, že k vám nemusí vyjíždět technik, aby opravil problém, pokud se jedná o softwarové přenastavení nebo jiné nastavení systému. To udělá dodavatelská společnost Woltair na dálku kdykoli, a to díky připojení čerpadla k internetu, a dokonce do několika minut!

Čerpadlo je napojené na domácí Wi-Fi a v případě jejího výpadku automaticky přepne na vlastní SIM kartu. Společnost Woltair také počítá s komunitním sdílením energie či vzájemným propojením svých tepelných čerpadel. Jejich instalací vznikne síť, která přináší další futuristické funkce, jako je například automatická úprava spotřeby podle přicházející změny počasí. Tedy nejen podle předpovědi, ale také podle reálných údajů zaznamenaných na okolních zařízeních.

Základní parametry tepelného čerpadla WLTR v kostce

  • Spolehlivý výkon i při venkovní teplotě −28 °C
  • Chladivo R32 šetrné k planetě
  • Provozní teplota vody až 55 °C
  • Výkonové varianty 9 / 12 / 17 / 22 kW
  • COP 2,39 / 2,43 / 2,65 / 2,76 (−12 °C)
Foto: woltair.cz

Společnost Woltair nabízí vlastní designové a technicky špičkové tepelné čerpadlo WLTR

Společnost Woltair ale nenabízí pouze vlastní designové a technicky špičkové tepelné čerpadlo WLTR. Za připomenutí rozhodně stojí, že s péčí o zákazníka sobě vlastní smluvně garantuje montáž tepelného čerpadla WLTR do třiceti pracovních dnů. Jakmile tedy udeří první chladnější podzimní rána, můžete být připraveni.

Tip: Společnost Woltair garantuje vyřízení dotací za zákazníka při splnění podmínek dotačního programu NZÚ. Pro ty, kdo nemají vlastní úspory na pořízení čerpadla, pomůže také s jeho financováním.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované