Hlavní obsah

Společně zachraňují zchátralé objekty a zároveň vytváří jedinečné bydlení pro seniory

Foto: David Háva

Dva kamarádi, Tomáš Eckschlager a Lukáš Drásta mění zpustlé památky na originální bydlení pro seniory.

Reklama

V současnosti chybí v České republice 60 000 lůžek v domovech pro seniory. V roce 2030 jich bude chybět již 95 000. Společenské tabu, které většinu začne tížit úderem důchodového věku, se rozhodli řešit dva kamarádi.

Článek

Když přijíždíte z Plzně do Prahy, možná vás cestovatelská zvídavost a touha objevovat zavede do Tmaně, malebného městečka, které najdete kousek do Berouna. Zdejší smutnou dominantou je chátrající zámek z 16. století, který v minulosti vlastnili pánové z Losu. Barokní přestavbou získal půvab, který se nám zachoval dodnes. Co však s chátrajícím objektem, o který nebyl zájem? To je úkol jak dělaný pro architekta Tomáše Eckschlagera a provozního ředitele Lukáše Drástu z úspěšného a zajetého projektu Senlife. Jak již několikrát dokázali, žádná překážka pro ně není dostatečně velká.

Foto: Senlife.cz

Aktuální fotografie stavu zámku Tmaň před rekonsturkcí nabízející unikátní možnost investice do budoucnosti

Unikátní možnost investice do budoucnosti

Projekt Senlife je unikátní možností investovat do moderního bydlení pro seniory v historických budovách s geniem loci. Tomáš Eckschlager stejně jako Lukáš Drásta vnášejí neotřelý přístup ve vytváření důstojných domovů pro seniory, které nebudou vypadat jen jako unifikované bydlení, ale jako místo, kde se jeho obyvatelé budou cítit skutečně jako doma. Jak se nechal sám Lukáš Drásta slyšet: „Chcete v pokoji vlastní gauč, knihovnu nebo obrázky na stěnách? Jasně, není problém! Chcete, aby za vámi přijela rodina? Jasně, můžou kdykoliv, protože u nás nejsou návštěvní hodiny. Navštívili jsme desítky domovů po republice a zjistili jsme, že takový přístup není běžnou praxí.“ Projekt Senlife Zámek Tmaň zprostředkuje seniorům důstojné stáří v krásné přírodě s kapacitou 142 lůžek a 14 seniorskými byty v pěti budovách zámeckého areálu.

Foto: Senlife.cz

Vizualizace projektu Senlife Zámek Tmaň, který zprostředkuje seniorům důstojné stáří

Realizované projekty mluví za vše

Senlife již má v provozu první zařízení v areálu mělnického kláštera s kapacitou 95 lůžek. Druhé zařízení v objektu mělnického historického pivovaru s kapacitou dalších 35 lůžek se dočká svého uvedení do provozu na přelomu července/srpna 2022. Za realizaci a rekonstrukci barokního kostela v Mělníku získal projekt Senlife cenu v národní soutěži Best of Realty a druhé místo v celostátní soutěži Památka roku.

Architekt Tomáš Eckschlager okomentoval ocenění poroty takto: „K rekonstrukci kláštera jsme přistupovali citlivě, přitom bez kompromisů. Historický objekt jsme adaptovali na nejvyšší standard typický pro moderní novostavby tak, abychom zachovali původního ducha místa. Věříme, že historická budova může obstát jako kvalitní bydlení pro seniory jedině tehdy, pokud bude moderní a plně funkční. Těší mě, že náš přístup hodnotí i ostatní kolegové z oboru jako ten správný.“

Foto: Senlife.cz

Jak se ukázalo, historická budova může obstát jako kvalitní bydlení pro seniory jedině tehdy, pokud bude moderní a plně funkční

Proč investovat do nového domova pro seniory Senlife?

Realizované projekty a osobnost Tomáše Eckschlagera a Lukáše Drásty mluví za vše. Jsou synonymem pro kvalitu, inovativní přístup se zárukou profesionality, neotřelost a něčeho, čemu se říká „něco navíc“. To, že jsou všechny investice jištěny hodnotou nemovitosti s cíleným výnosem ve výši 6,55 % je pro projekt Senlife samozřejmostí. Investoři se navíc nemusejí obávat kurzového rizika a doporučený investiční horizont je sedm a více let.

+4

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované