Hlavní obsah

Školáci z Milevska a okolí napsali a ilustrovali knihu pohádek

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Sedm desítek žáků základních a mateřských škol z Milevska na Písecku se autorsky podílelo na knize s názvem Krátké pohádky od dětí pro děti.

Článek

Některé děti pohádky napsaly, jiné pro publikaci namalovaly obrázky. Kniha, která nyní vyšla, bude sloužit především pro školy a knihovny na Písecku.

Pohádky psali žáci ze šestých a sedmých tříd. „Musím ocenit autentičnost a také originalitu. Nejednalo se jen o nějaké upravené známé pohádky,“ uvedla Monika Hrochová z MAS Střední Povltaví. Doplnila, že například jeden školák napsal variaci na pokračování Exupéryho Malého prince. „Jiní pak psali na učitelem zadané téma. Takže se nám například povedlo shromáždit několik pohádek o ekologii,“ řekla Hrochová.

Projekt začal minulý školní rok. Pohádky psaly tři desítky žáků základních škol a obrázky do knihy pak malovaly čtyři desítky dětí z mateřských škol. „Původně jsme chtěli celou publikaci slavnostně pokřtít před koncem minulého školního roku. Ale situace kolem koronaviru nám vše trochu posunula,“ uvedla.

Hrochová řekla, že kniha vychází v nákladu pěti stovek kusů. Publikace má vlastní evidenční číslo ISBN, přesto však nezamíří do komerčních knihkupectví. „Je určena hlavně pro školy a obecní knihovny,“ řekla.

Reklama

Doporučované