Hlavní obsah

Skupinu Mydy Rabycad čeká energická a špinavá éra. Tak popisují novou desku

Mydy Rabycad připravují velký pražský koncert a novou desku.Video: Ondřej Kočí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mydy Rabycad, česká hudební skupina, která slaví úspěchy i v zahraničí, a to díky rytmu elektroswingu, elektropopu a dalších hudebních stylů. Aktuálně připravují pro fanoušky novou, již čtvrtou studiovou desku a s ní i velký pražský koncert v listopadu.

Článek

Před sedmi lety se tito čtyři hudebníci dali dohromady a elektroswing v jejich podání posluchače okamžitě oslovil. Sami o sobě ale říkají, že jejich hudební styl, který hrají, je „glamtronic“. „To vymyslel náš drahý kolega Mikuláš. My jsme dlouho spekulovali nad tím, jak pojmenovat to, co hrajeme. Nebyl to už dávno elektroswing ani pop,“ vysvětluje zpěvačka kapely Žofie Dařbujánová.

Od elektroswingu se postupem času trhli především z důvodu toho, že hudebníkům vadilo, že tento styl se dostatečně nevyvíjí tak, jak by si představovali. Každá nová deska je tedy tak trochu překvapením, o jaký hudební styl půjde. Skupina Mydy Rabycad právě dokončila čtvrtou desku, kterou pokřtí 22. listopadu, v den jejího velkého koncertu ve Foru Karlín v Praze.

„Jako každá naše nová deska bude oproti dalším jiná. Posunuli jsme se do vážnější polohy. Bude naprosto jiná od těch, které jsme vydali. Bude energičtější a špinavější,“ prozradil během našeho rozhovoru další člen kapely Nèro Scartch. Toto tvrzení hudebníci potvrdili také tím, že na rozhovor přišli všichni kromě zpěvačky oblečeni do černé barvy. Žofie ale ani tentokrát nezapomněla na svou extravaganci.

Přípravy velkého pražského koncertu jsou v plném proudu a návštěvníci se mohou těšit i na další hudebníky a umělce. Na stagi totiž vystoupí také skupiny N.O.H.A. nebo Circus Brothers. Na celý rozhovor s kapelou Mydy Rabycad se podívejte v následujícím videu, které je součástí pořadu Slavní. Vysílá se každý všední den od 19:50 na Televizi Seznam.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované