Hlavní obsah

Slavia vyrovnala posledním dechem, Arteta riskuje padáka, píší v Anglii

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Holeš se spolu se svými spoluhráči ze Slavie raduje z vyrovnávací branky do sítě Arsenalu.

Reklama

Ostrá kritika do řad Arsenalu, na adresu jeho kouče i přístupu hráčů Gunners, ale i slova uznání pro pražskou Slavii. V takovém tónu se nesou reakce ostrovních médií. Je zajímavé, že téměř chybí připomínka aféry Kúdela - Kamara.

Článek

„Pozdní vyrovnání od Slavie. Je to velmi dobrý tým,“ napsal krátce po závěrečném hvizdu svým 7,8 milionu followerů na Twitteru bývalý anglický internacionál Gary Lineker, dnes eso ostrovní televizní sportovní žurnalistiky.

Britský tisk vytváří slovní hříčky s příjmením slávistického hrdiny, střelce vyrovnávací branky Tomáše Holeše. Ten prý vykopal v nastavení jámu (Hole), do níž domácí Arsenal spadl.

Web BBC Sport pracuje s výrokem bývalého slavného hráče Gunners Martina Keowna, že se na trávníku Emirates Stadium zrodil „katastrofální výsledek, ale že ještě není konec“. Daily Mail komentuje zápas slovy, že se slávistické vyrovnání zrodilo „posledním dechem“.

Keownovi dává prostor také bulvární The Sun, který cituje doporučení proslulého obránce, aby hráči Arsenalu dostávali před každým zápasem facku nebo úder do obličeje. Podle deníku Holešova branka převážila dvojzápas na stranu Slavie.

The Sun připomíná jako jeden z mála údajnou rasistickou urážku pronesenou Ondřejem Kúdelou v Glasgow. Deník uvádí, že Slavia obvinění z rasismu vehementně popírá, ale že si moc nepomohla tím, že její hráči před úvodním hvizdem nepoklekli tak, jak je na ostrovech zvykem.

„Už jsem to řekl v minulosti. Není to tak, že by nás jiné týmy porážely. Porážíme se sami,“ trefil se pravý obránce Arsenalu Hector Bellerín v rozhovoru pro BT Sport do tónu fanoušků vlastního tábora, že se Gunners opět střelili do vlastní nohy.

Už zmiňovaná legenda Arsenalu Martin Keown pochválil v Daily Mirror kvalitní hráče Slavie a výborná střídání Pražanů. Z vlastního týmu pak tvrdě zkritizoval záložníka Thomase Parteyho, který byl prý jednou z hlavních příčin, proč Kanonýři nedokázali ovládnout střed pole.

Keown navíc varoval kouče Mikela Artetu, že si prvním zápasem proti Slavii zkomplikoval i svou vlastní pozici. Bývalý slavný obránce dokonce Artetu varoval, že mu hrozí vyhazov, pokud se věci neobrátí k lepšímu. 90 minut proti pražskému týmu prý vyvolalo vážné otázky ohledně ducha a odhodlání hráčů Arsenalu.

Na SkySports se v analýze rozebírala vyrovnávací branka slávistů těsně před koncem. Trenér Arteta se zaklíná, že jeho tým „nevypnul“, ale že se jeho svěřenci při rozehrávce špatně rozhodli, zůstali uvězněni v prostoru, kde Slavia získala klíčový rohový kop.

Reklama

Doporučované