Hlavní obsah

Šlechtová o svých ambicích i o dění v ANO: Můj vztah s Babišem není ideální

Rozhovor s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou: o hnutí ANO, volbách i svých ambicích.

 

Reklama

Jsem typický zklamaný volič ODS, říká o sobě ministryně pro místní rozvoj.

Článek

Už téměř tři roky je ministryní pro místní rozvoj, letos v říjnu poprvé zažije volební souboj. Karla Šlechtová bude v Plzeňském kraji stát jako číslo jedna kandidátky ANO proti silnému soupeři, ministrovi vnitra a prvnímu místopředsedovi ČSSD Milanu Chovancovi.

A pokud vše půjde podle plánu, ráda by pak čtyřicetiletá Šlechtová ve své ministerské roli pokračovala i po volbách. „Ano, ráda bych pokračovala jako ministryně. Vnímám to jako poslání, i když mi spousta lidí říká, že trpím spasitelským komplexem. Ale já myslím, že mám zemi co dát," říká někdejší volička ODS, která začala „novou" stranu hledat před čtyřmi lety, po pádu vlády premiéra Nečase.

Do ANO zatím Karla Šlechtová nevstoupila, její vztah s Andrejem Babišem je prý komplikovaný, nicméně - volební vítězství hnutí, za nějž kandiduje, si pochopitelně přeje. „V ANO nejsme žádná sekta," tvrdí. „Byla jsem první ministr za ANO, který se Andreji Babišovi postavil, bylo to kvůli kvůli monitorovacímu systému. Byla jsem za to bita, ale po roce se ukázalo, že jsem měla pravdu. Teď je náš vztah čistě pracovní. Ale Andrej Babiš pro mně znamená změnu a já chci změnu. Jde jen o to, aby se obklopil dobrými lidmi a nenechal s sebou manipulovat.”

Podívejte se nahoře v článku na celý rozhovor s Karlou Šlechtovou o tom, proč nevstoupila do ANO, o lidech kolem Andreje Babiše i o tom, proč podporuje prezidenta Zemana.

Reklama

Doporučované