Hlavní obsah

Soudce jej označil za divoké zvíře, co si nezaslouží slitování. Kdo je vůdce 60milionové sekty?

Hlava 60milionové sekty se věnuje filmům, muzice i byznysuVideo: AP

 

Reklama

Gurmít Rám Rahím Sinh dostal v pondělí dvacet let za znásilnění. Když jej soudce v Indii posílal do vězení, prohlásil, že udělení jiného než nejvyššího trestu by otřáslo kolektivním svědomím národa.

Článek

Když soudce vyhlašoval trest pro indického guru Gurmíta Rám Rahíma Sinha, označil ho za divoké zvíře, které si nezaslouží žádnou shovívavost.

Výstřední Ind dostal za znásilnění dvou žen 20 let vězení. Hlava sekty, která tvrdí, že společenství čítá na 60 milionů lidí, má poměrně zajímavou minulost.

Do čela Dera Sacha Sauda se dostal, když mu bylo 23 let. Část z jeho oveček žije na 400hektarovém pozemku poblíž města Sirsa. K dispozici zde mají školy, hřiště na kriket nebo hotel. Komplex po výzvě policie opustilo během víkendu na dvacet tisíc Sinhových příznivců, tisíce dalších tam ale zřejmě zůstávají.

Samotný guru vystupuje na koncertech a věnuje se filmařině. Ve svých snímcích často obsazuje roli režiséra, scénáristy i hlavního herce. Filmoví kritici však jeho počiny přirovnávají k domácím videím a označují je za propagandu.

Bez zajímavosti není fakt, že Sinh měl v minulosti nutit na 400 svých následovníků ke kastraci, aby se tak přiblížili bohu.

Při rozsudku, který v pondělí nad jedním z nejvlivnějších mužů v Indii padl, soudce řekl, že udělení jiného než nejvyššího trestu by otřáslo kolektivním svědomím národa. V reakci na rozsudek pak došlo k protestům jeho stoupenců, při kterých zemřelo 38 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované