Hlavní obsah

Chcete vstupenky na olympiádu v Paříži? Nejvyšší čas, tady je návod

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Tak bude vypadat zahájení olympijských her 2024 v Paříži.

Reklama

Vidět olympiádu na vlastní oči bylo pro Čechy těžké. Od Londýna 2012 byly hry buď daleko, nebo návštěvníky zastavil covid. Paříž 2024 bude po letech snadno dostupná. Zde je návod, jak sehnat vstupenky.

Článek

Kdo se chystá fandit českým sportovcům na olympijských hrách příští rok v Paříži a chce zažít atmosféru největšího sportovního svátku v kulisách Eiffelovy věže, má dva týdny, aby se zapsal do slosování o možnost nákupu vstupenek v první vlně jejich prodeje.

Registrace končí 31. ledna 2023 v 18:00 středoevropského času. Prodej pro vylosované fanoušky pak začne v polovině února.

„Olympijské hry v Riu i Tokiu byly daleko, ty tokijské navíc bez diváků kvůli covidovým opatřením. Proto bych si moc přál, aby do Paříže přijelo co nejvíc českých fanoušků podpořit celý náš tým,“ řekl dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek.

Důležité je vědět, že vstupenky na olympijské hry v Paříži, které proběhnou od 26. července do 11. srpna 2024, se prodávají novým způsobem. Tentokrát je možné je zakoupit pouze na webové stránce https://tickets.paris2024.org/en/. Zde je nutné se registrovat a pak mít štěstí ve slosování o šanci vybrat si lístky podle vlastní volby. Pro registraci bude potřeba e-mailová adresu platná do roku 2024, na kterou v únoru či březnu 2023 přijde informace o výsledku losování.

Proč se bude losovat?

Protože ani 10 milionů vstupenek v cenách od 24 eur nebude pro všechny zájemce stačit. O tom, kdo si vstupenky bude moci zakoupit, tedy rozhodne los. Výhodu budou mít vylosovaní členové Paris 2024 Club, pro které bude otevřené speciální okno od 15. do 18. února.

První fáze prodeje vstupenek vylosovaným zájemcům začne 15. února 2023 a potrvá do 15. března 2023. V prvních čtyřech dnech si tedy budou vybírat vstupenky jen členové Paris 2024 Club, kteří tak budou mít největší výběr. Kdo bude vylosován, tomu organizátoři zašlou e-mail s odkazem k nákupu vstupenek. Na ten pak bude vyhrazeno konkrétních 48 hodin.

Jednotlivé lístky se budou prodávat pak i ve druhé fázi.

Jak se budou vstupenky v první fázi vybírat?

Od 15. února do 15. března 2023 bude možné si vytvořit vlastní balíčky vstupenek z aktuální nabídky. Každý vylosovaný zájemce si bude moci zakoupit až 30 lístků a vytvořit z nich nejvýše deset balíčků.

Pokud bude chtít někdo například ve dvou vidět judo, plavání a vodní slalom – vybere si lístek na vybranou část soutěže judistů a zvolí počet lístků a kategorii. Pak bude pokračovat stejně u dalších dvou sportů, přičemž počet vstupenek bude u všech stejný, ale kategorii lze měnit. Pokud tedy dotyčný koupí šest lístků, budete ještě moci vybírat dalších 24. Může tak nakupovat pro rodinu, kamarády. Vstupenky pak budou dostupné prostřednictvím mobilní aplikace.

Druhá fáze

Následně 15. března začne registrace zájemců o nákup ve druhé fázi prodeje vstupenek, v níž budou dostupné i lístky na slavnostní ceremoniály, tedy zahájení a zakončení her. Druhá fáze prodeje začne v květnu 2023.

„Olympijské hry se vracejí po delší době do Evropy a po sto letech znovu do Paříže. Francouzští organizátoři chystají úžasné slavnostní zahájení na Seině, řada sportů se bude odehrávat u nejslavnějších pařížských památek. Atmosféra bude skvělá. Rozhodně bude stát za to ji zažít a podpořit české sportovce na místě,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Servis pro fanoušky

Opět se chystá také Český dům se zázemím pro sportovce i diváky. „Plánujeme ho ve velké fanouškovské zóně mezi centrem města a olympijskou vesnicí, kde se diváci budou moci potkat se sportovci, i kdyby třeba nesehnali vstupenky. Záleží nám na tom, aby si po posledních letech plných omezení mohli fanoušci vychutnat nadcházející hry naplno – na místě nebo i ve vysílání České televize a Českého rozhlasu, které nyní mají vysílací práva pro hry až do roku 2032,“ dodal Jiří Kejval.

Lístky s VIP servisem

Pokud pro vás peníze nejsou problém, můžete se podívat do Paříže s VIP vstupenkami. V Česku je jejich oficiálním prodejcem cestovní kancelář IBTravel. „V tuto chvíli jsou ze sportů dostupné například tenis, plážový volejbal, vodní slalom, atletika, ale také závěrečný ceremoniál. Většina ostatních balíčků je na vyžádání,“ vysvětluje Filip Dohnálek z této kanceláře. „Standardní vstupenky prodávat nemůžeme, jelikož ty je možné koupit pouze individuálně online přímo na stránkách organizátorů,“ doplňuje.

Balíčky se většinou nastavují individuálně. Za zhruba 80 tisíc například pořídíte zájezd, kde je v ceně ubytování na pět nocí a vstupenky na tři sporty, jako je tenis, beach volejbal a vodní slalom.

Reklama

Doporučované