Hlavní obsah

Brankářský průšvih United. Zklamal jsem, přiznal po Bayernu Onana

Foto: Profimedia.cz

André Onana v zápase Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov marně zkouší chytit penaltu, střílí Harry Kane.

Reklama

Liga mistrů odstartovala ostře, nejvíce gólů viděli diváci v Allianz Areně. Bayern tam porazil Manchester United.

Článek

Ze středečního programu startující Ligy mistrů to byl zápas, který fungoval jako magnet. Přitahoval nejvíc pozornosti a také v něm padlo nejvíc gólů.

V přestřelce v Allianz Areně porazil Bayern Mnichov dalšího giganta Manchester United 4:3 a po utkání se nejvíc skloňuje jméno gólmana United Andrého Onany.

Kamerunský reprezentant pustil první gól způsobem, kvůli kterému se na některé brankáře křičí „díro“.

„Zklamal jsem tým, Bayern vyhrál kvůli mně,“ prohlásil zklamaný Onana v rozhovoru bezprostředně po zápase. Onanova chyba při prvním gólu se na první pohled nemusí zdát klíčová, když zápas nakonec skončil 4:3 a po velké chybě Kamerunce padlo ještě šest dalších branek.

Ale zdání klame.

Onana inkasoval v době, kdy Manchester trápil domácí a překvapivě to vypadalo, že slabší formu z Premier League nechal doma na ostrovech. Stalo se něco, čemu fotbalisté říkají, že „posadil soupeře na koně“.

Do poločasu dal Bayern ještě jednu branku a vedl pohodlně 2:0.

„Je to těžké. Začali jsme velmi dobře. Po mé chybě jsme ztratili kontrolu nad hrou. Je to pro nás těžká situace, pro mě především proto, že jsem to já, kdo zklamal tým,“ popisoval Onana své pocity.

Trenér United se Onany očekávaně zastal. Je dobré, že to říká, prohlásil Erik ten Hag na brankářovu adresu, ale dodal, že výsledek na Bayernu je záležitostí celého týmu.

Onana přišel do United v létě z Interu Milán jako finalista loňského ročníku Ligy mistrů. Stál klub zhruba 1,3 miliardy korun. United před sezonou vybírali brankáře dlouho a součástí jejich úvah byl i český gólman Matěj Kovář, kterého nakonec United pustili do Bayeru Leverkusen.

Ve skupině Ligy mistrů mají Bayern a United ještě Kodaň a Galatasaray, dá se tedy předpokládat, že navzdory porážce v Německu zůstávají United favoritem na postup do jarních bojů.

„Jsme zklamaní,“ řekl trenér ten Hag. „Pokud dáte tři góly na Bayernu Mnichov, musíte vzít bod. Je to ale dál v našich rukách.“

Reklama

Doporučované