Hlavní obsah

Bude to řežba, říkají experti. Sparta hostí Rangers

Foto: Profimedia.cz

Sima, někdejší slávista, dnes hráč Rangers, se ve víkendovém zápase proti Hibernians trefil do soupeřovy sítě dvakrát.

Reklama

aktualizováno •

Ve čtvrtek je znovu den, v němž tři zástupci českého fotbalu nastoupí v evropských pohárech.

Článek

Když Spartě vylosovali v Evropské lize Rangers jako jednoho ze soupeřů v základní skupině, musel jejím fanouškům stoupnout tep. „Sparťani se naježili,“ popisuje vztah ke skotské legendě bývalý profesionální hráč Sparty a dnes jeden z protagonistů fotbalového podcastu Seznam Zpráv Karel Tvaroh.

Rangers jsou všechno, jen ne miláček soupeřů. U dvou největších českých klubů, Slavie a Sparty, to platí dvojnásob. Oba mají s týmem z Glasgow otevřené účty. Slávisté asi víc, protože jejich zápasy ve Skotsku, v němž šlo o zdraví, a v Edenu, kde šlo o evropskou pověst (ne)rasistů, jen tak z paměti nevymizí.

Rangers teď ve čtvrtek přivítají na Letné. „A bude to řežba. Důležité je, jestli nastoupí Ladislav Krejčí. Kdybych sázel, pak neprohru Sparty – a vsadil bych si, že bude nějaká červená karta,“ prorokuje fotbalový reportér Luděk Mádl, a dokresluje tak, jaká všeobecná očekávání panují nad zápasem, který může vzhledem k velmi vyrovnané „sparťanské“ skupině rozhodnout klidně i o postupu.

„Sparta je teď konkurenceschopná hlavně na domácím hřišti. Průměr gólů na Letné, co dává Sparta, je vysoký. Rangers nejsou přitom v úplně oslnivé formě, snad s výjimkou dvou hráčů, například Simy, který dává góly,“ vzpomněl si v Nosičích vody na někdejšího slávistu Roman Kovařík, hlavní bookmaker sázkové kanceláře Fortuna.

Fortuna vypsala kurzy, které favorizují Spartu, ale… „Sparta by se měla vrátit ke kořenům a minimálně v prvních 60 minutách by měla postavit silovější typy. Když má Sparta tu velkou, basketbalovou sestavu, pak se jí daří soupeře unavit. Může pak později na hřiště poslat fotbalovější typy a Rangers dorazit. Strašně jsem zvědavý na sestavu, to může ovlivňovat i naše kurzy těsně před utkáním,“ doplnil Kovařík.

Herní progres Sparty během posledního roku je pod trenérem Brianem Priskem markantní. Kvůli postupu ze skupiny by měla doma Sparta vyhrát. „Hraje ve vysoké intenzitě. Sparta to může zvládnout, přinese i body do koeficientu,“ tipuje Kovařík.

Zápas Sparta–Rangers začíná na Letné ve čtvrtek v 18:45, píská ho Němec Stegemann a Spartě bude určitě chybět střelec této sezony Lukáš Haraslín.

Reklama

Doporučované