Hlavní obsah

Děláš si ze mne srandu, Davide? Jaký je Beckham na Netflixu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images, Getty Images

David Beckham při představení autobiografického seriálu.

Reklama

Čtyřdílný seriál Netflixu s lakonickým názvem Beckham je nečekaným průlomem. Vtáhne vás, je sžíravý, ale zároveň velmi chytrý. Ve sportovních příbězích o velkých hvězdách neobvyklý počin.

Článek

David Beckham nečekaně hluboko a otevřeně nechává nahlédnout do svého fotbalového i rodinného soukromí. Avšak co je hlavní, prakticky všechno mu věříte.

Vidíte člověka naprosto oddaného fotbalu jako takovému, ale zároveň i týmu. Fotbalistu, který neustále pochybuje o svých schopnostech, má týmového ducha, ale souběžně s tím miluje svou ženu a rodinu.

Chvílemi je to naprostá paráda, chvílemi peklo, protože, jak známo, rodina a fotbal nemohly ani u Beckhamů jít vždycky dohromady. Prostě jedna nekonečná dramatická houpačka.

David Beckham je silný, zároveň křehký, pochybující, ale i vytrvalý, neúprosný, někdy dokonce moudrý. V „Beckhamovi“ není nikdy nic černobílé a to je na tom vzrušující. Kluk milující Manchester United a hru nade vše není bezchybný. Občas je sobecký a vytáčí svou rodinu k nepříčetnosti. Má tvrdé konflikty s trenéry. Někdy ho drtí pochybnosti, ale vždy to nakonec končí slovy: „I will never give up!“ – Nikdy to nevzdám!

Zmíněnou rodinu tu představuje jeho matka, otec, který mu „nadriloval“ skvělé kopy, ale hlavně jeho věrná partnerka Vicky „Posh“, bývalá superhvězda dívčí skupiny Spice Girls. Právě ona je možná tím největším překvapením inovativního seriálu.

Posh se s tím totiž vůbec nepáře. Občas pěkně kecá, když vypráví na začátku seriálu autorům, že pochází z obyčejné „working class“. „Cože? Čím tě vozil táta do školy?“ reaguje sarkasticky její manžel. Nakonec se divák dozví, že představitelka „pracující třídy“ jezdila vozem Rolls Royce.

Čím déle ale seriál trvá, tím Victoria dostává větší prostor. Je údernější, drsnější, pravdivější, když odhaluje svůj obdivný, ale často mnohem víc kritický pohled na průběh Davidovy kariéry. Vicky jde ve vnitřních dramatech rodiny často až na samotnou dřeň.

„Děláš si ze mne srandu, tohle myslíš vážně?“ říká na adresu svého muže v kritických chvílích, kdy David například znenáhla mění místa svého působení. Ona je prostě loajální, ale všechno má své meze.

Série Netflixu Beckham je zároveň naprosto detailní, drsná a často vtipná výpověď o životě globální superhvězdné rodiny, která inkasuje obrovské peníze, ale zároveň nemůže vůbec nic udělat, aniž by každý její pohyb nenatáčel nebo nesnímal nemilosrdný paparazzi. A klidně z vrtulníku.

Takhle Vicky doslova trpí ve Španělsku, kdy David hraje za Real Madrid. Na Iberském poloostrově je fotbal náboženství, ale na rodinu je to už moc, a proto přichází naprostá úleva s přestupem do Miami. Jenže, nic netrvá dlouho…

Ale dost už. Beckhama je třeba vidět, určitě bude bavit i fotbalové „nefanoušky“.

Reklama

Doporučované