Hlavní obsah

Beckham na Netflixu – život s obsedantně-kompulzivní poruchou

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

David Beckham na módní přehlídce loni v Kataru, s nímž spolupracoval kvůli MS ve fotbale.

Reklama

David Beckham točí o svém životě a kariéře několikadílný seriál pro Netflix. Svěřuje se v něm i o tom, jak ho někdy trápí nemoc OCD, při níž musí po nocích uklízet.

Článek

47letý David Beckham v chystaném seriálu pro Netflix popisuje i to, jak se s obsedantně-kompulzivní poruchou (OCD) vypořádává. Nemá například vnitřní klid, dokud v noci, když jde rodina spát, neuklidí dům.

Obsedantně-kompulzivní poruchy jsou velmi časté úzkostné stavy, pro které jsou charakteristické tzv. vtíravé myšlenky a nutkavá opakující se jednání (kompulze).

Seriál o Beckhamovi tvoří pro Netflix oscarový režisér Fisher Stevens a producent John Battsek, který získal cenu Emmy za film Pátrání po Sugar Manovi. Ukáže Beckhamův život od dělnických kořenů ve východním Londýně až po kariéru jednoho z nejúspěšnějších fotbalových hráčů všech dob.

„Nyní je ten správný čas vyprávět,“ řekl Beckham před časem o dokumentu, jehož datum uvedení zatím nebylo oznámeno. „V mé kariéře se odehrálo tolik různých kapitol. Klady, zápory, děti, rodina, má to tolik vrstev.“ Nová show se s tím vším vypořádá ve formátu, o kterém fotbalová hvězda řekla, že byl inspirován dokumentem ESPN o Michaelu Jordanovi Poslední představení.

Beckham potvrdil, že dokument bude obsahovat dosud nevyřčené příběhy a také rozhovory s lidmi, kteří byli součástí jeho cesty ke slávě. Jak uvedl The Guardian, Beckham někdy tráví hodiny úklidem a organizováním domova své rodiny.

„Když jsou všichni v posteli, čistím svíčky, nastavuji správně světla a ujišťuji se, že je všude uklizeno. Nesnáším, když ráno sejdu dolů a jsou tam šálky, talíře a misky,“ řekl Beckham. „A tak třeba ostříhám vosk na svíčkách a čistím sklo. Já vím, je to zvláštní. Uklidím to dobře, ale nejsem si jistý, zda to má žena nějak zvlášť oceňuje,“ řekl Beckham a dodal, že tenhle noční úklid domácnosti považuje za únavný.

Beckham už mluvil o své nemoci v minulosti, teď pro Netflix poskytl některé další podrobnosti. „Vinou té poruchy musím mít všechno zarovnané,“ řekl například podle Daily Mail.

„Nebo když přijdu do hotelového pokoje, musím nejprve přesunout všechny letáky a knihy do šuplíku. Všechno musí být perfektní.“

OCD trpí ve vyspělých zemích přibližně jedno procento populace. Dalšími celebritami, kterým byla nemoc diagnostikována, jsou kanadsko-americký herec a moderátor Howie Mandel, kubánsko-mexická zpěvačka a také bývalá členka americké dívčí skupiny Fifth Harmony Camila Cabellová nebo americká herečka a filmařka Lena Dunhamová.

Reklama

Doporučované