Hlavní obsah

Kvalifikace o Euro vrcholí. První úkol: neprohrát večer v Polsku

Kvalifikaci o Euro 2024 v Německu zaznamenal tým reportérů Seznam Zpráv v sérii netradičních videí.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kvalifikace o fotbalové EURO 2024 vrcholí. Z posledních dvou zápasů musí Češi vydolovat dva body. Když neuspějeme dnes večer ve Varšavě, bude bitvou o všechno až poslední zápas s Moldavskem, které v pondělí hostí Češi v Olomouci.

Článek

Ostudná prohra v Albánii a následně jen upachtěné domácí vítězství nad Faerskými ostrovy. 1:0, gólem z penalty… Nad těmi výsledky kroutí celý fotbalový národ hlavou, sváděly by k tomu, zlomit nad reprezentací hůl. Ale pořád se to dá napravit.

Momentálně jsou zraky všech fotbalových fanoušků upnuty k večernímu zápasu v Polsku, ten ale o postupu či nepostupu Čechů na EURO ještě nemusí rozhodnout. Bylo by dobré v Polsku neprohrát. A alespoň stejně pak bodovat v úterý s Moldavskem.

Dva body z posledních dvou zápasů jsou jízdenkou na šampionát do Německa.

Postup vede přes Moldavsko

Poláci mají nůž na krku, musí nás porazit.

Jinak jdou do baráže a ta by pro ně byla hodně těžká. Je jasné, že české reprezentanty večer ve Varšavě nečeká nic snadného. A možná ani hezkého.

Nepříznivý a přiznejme i překvapivý vývoj v naší kvalifikační skupině teď Poláky motivuje na maximální úroveň. A není žádným tajemstvím, že prohrávat s Čechy Poláci moc neumějí. Ani kdyby o nic nešlo, rivalita je veliká. Mimochodem, Robert Lewandowski je zdráv a připraven k zápasu. „Vím, že na přímý postup na Euro už máme jen teoretickou šanci. I tak to ale pro nás bude důležitý zápas. Vítězství může pomoci vybudovat něco dobrého do budoucna, abychom se dostali zpět na trať a vybudovali morálku v týmu. Tak k tomu přistupuji. Uděláme vše, co bude v našich silách,“ řekl kanonýr polským novinářům.

Nahrávky & Nabíječky II.

Foto: Seznam Zprávy

Zuzana Hodková a Jindřich Šídlo.

Jindřich Šídlo, autor satirického pořadu Šťastné pondělí, a moderátorka SZ Byznys Zuzana Hodková se opět vydávají po stopách české fotbalové reprezentace. Důvod je jasný: Euro 2024. 

Poté, co loni české fotbalisty sledovali v Lize národů, je tentokrát doprovodí v kvalifikaci na šampionát. Zápasy a především jejich zákulisí vám přiblíží v sérii netradičně pojatých videí.

Daleko od pravdy asi nebude ten, kdo si myslí, že naše cesta do Německa vede spíš přes výhru nad Moldavskem v úplně posledním zápase kvalifikace.

Může to být v pondělí v Olomouci krásný večer, oslavit postup na Evropu v domácím prostředí… Jenomže pozor, ani Moldavsko nebude soupeřem k pobavení na večerním tréninku. Není škodolibé vzpomenout, že jsme Moldavsko v prvním zápase v Kišiněvu porazit nedokázali. A není hloupým strašením ani připomenutí toho, že Moldavané v minulém kvalifikačním kole vzali bod právě i Polákům, na jejich půdě. Tahle nečekaná ztráta Polska české reprezentaci nahrála, také ale připomněla, že Moldavsko se, přinejmenším v kvalifikační skupině E, neporáží snadno a už vůbec ne samozřejmě. A pro úplnost dodejme, že i Moldavané se na Euro teoreticky ještě mohou probojovat, na Česko v tabulce ztrácejí dva body, na Polsko jenom bod. A hrát budou, stejně jako Češi, ještě dvakrát. Dnes večer hostí doma Albánii, která má k postupu na evropský šampionát jednoznačně nejblíže. O nic moc jí v Moldavsku nepůjde, Albáncům stačí, když doma v posledním zápase s beznadějně posledními Faerskými ostrovy uhrají bod.

O kvalifikační cestě na fotbalové Euro 2024 v Německu točí tým reportérů Seznam Zpráv seriál netradičních videí. Jejich cesta za fotbalem tedy vyvrcholí v pondělí 20. 11. v Olomouci, kde, jak všichni věříme, oslaví s českými fotbalisty postup na mistrovství Evropy.

Videosérie Nahrávky a nabíječky vzniká ve spolupráci s Hyundai, oficiálním partnerem české fotbalové reprezentace.

Reklama

Doporučované