Hlavní obsah

Coutinho-mánie zachvátila Premier League

Foto: Profimedia.cz

Philippe Coutinho (vpravo) slaví svou trefu do sítě Manchesteru United s novými spoluhráči.

Reklama

Po dlouhé době to vypadá na kompletní kolo, tedy hned 10 zápasů Premier League. Pátek servíruje „záchranářskou“ předehrávku mezi Watfordem a Norwichem. Nejžhavější Fantasy zboží se jmenuje Coutinho! Čím zaujal 400 tisíc manažerů?

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádaná ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, v pátek navazuje svým 23. kolem. To minulé ovládl s celkem 121 body Miroslav Hrudec, který využil bonusový „chip“, když ověnčil Bruna Fernandese jako trojitého kapitána. Do celkového vedení se dostal Pavel Petřík s 1511 body. Průběžnou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

Schází 21 zápasů

V aktuálním ročníku Premier League se odložilo už 21 zápasů. I proto se blíží zásadní schůze vrchních představitelů organizace, na které se má jednat o úpravě pravidel týkajících se covidových protokolů a manévrovacího prostoru pro odkládání dalších ligových klání. Je k tomu více než příhodná doba, jelikož po skončení 23. kola následuje kratší pauza až do 8. února.

Takové Burnley, tedy mužstvo s nejmenším počtem odehraných zápasů, ztrácí v tomto ohledu (ke dni 20. 1.) na Chelsea už 6 utkání. Jedná se o zápasové manko, které v anglické nejvyšší soutěži zaznamenali naposledy v sezoně 1987/1988.

Co z toho plyne? Pomaličku si promýšlet, koho si z Burnley přikoupit, a to třeba i na lavičku. Pokud tedy týmu Seana Dyche na cestě k záchraně věříte. Komu věří nejvíce hráčů před 23. kolem, to je naším dalším tématem.

Pět vyvolených

Na potenciál Philippeho Coutinha (7 mil. liber), brazilského 29letého středopolaře ve službách Aston Villy, jenž se vrátil do Premier League restartovat uvadající kariéru, si vsadilo přes 400 tisíc Fantasy manažerů. Pro Coutinha mluví hned několik zásadních faktorů. Brazilec má nesporné fotbalové kvality a obrovskou chuť přesvědčit, že na Premier League ještě stále stačí.

Aston Villa jde pod Stevenem Gerrardem strmě vzhůru a v následujících 6 kolech ji čekají papírově slabší soupeři, nebo řekněme, že soupeři k poražení. Program Villains zní: Everton venku, Leeds doma, Newcastle venku, Watford doma, Brighton venku a Southampton doma. Pro Coutinha mluví i solidní čísla z jeho poslední sezony mezi anglickou elitou, tedy z ročníku 2017/18, kdy oblékal dres Liverpoolu. Tehdy se mohl pochlubit solidní bilancí 7,4 bodů na zápas.

Druhým v pořadí, alespoň co se týče momentální oblíbenosti u hráčů Fantasy, je belgický génius Kevin de Bruyne (12,1 mil. liber). De Bruyne se postaral o jediný gól ve šlágru minulého kola proti Chelsea. Od svého návratu ze zranění patří de Bruyne k nejlepším hráčům celé soutěže. Rozjeté Citizens navíc čeká trio zápasů, ze kterých by měli vytěžit maximální počet bodů. Zastřílet by si mohli bleděmodří už v sobotu proti Southamptonu, ale třeba také proti Brentfordu a Norwichi.

Dalším mužem, o jehož bodový přírůstek bude usilovat větší množství spekulantů, je Jarrod Bowen (6,8 mil. liber). Ofenzivní univerzál ve službách West Hamu měl na hrudníku vyrovnávací trefu proti Leedsu, ale pod tíhou okamžiku poslední minuty přestřelil z bezprostřední blízkosti. Dlužno podotknout, že Bowen střelecky táhne West Ham, když se v posledních 3 utkáních dokázal prosadit hned čtyřikrát.

Vedle zmiňovaného tria je v kurzu i Bruno Fernandes (11,7 mil. liber), portugalský záložník z Manchesteru United, jenž v posledních dvou kolech znovu pořádně pookřál. Nechybí ani Allan Saint-Maximin (6,6 mil. liber), francouzský driblér, který svými výkony drží Newcastle v naději na záchranu.

Londýnské derby

Mezi sobotní pětizápasovou nadílkou se jeví nejatraktivněji konfrontace West Hamu s Manchesterem United od 16:00, kdy změří síly v Česku populární Kladiváři s Ronaldem a spol. Neděle nabízí od 17:30 šlágr kola aneb londýnské derby mezi Chelsea a Tottenhamem. Spurs se na svého odvěkého rivala naladili tím nejlepším možným způsobem, když ve středeční dohrávce 17. kola v posledních minutách vykradli Leicester. Kohouti tak zůstali v lize pod Contem neporažení.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na pátek v 19:30. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí a pevné zdraví.

Reklama

Související témata:

Doporučované