Hlavní obsah

Obří smlouva pro Pastrňáka na 90 milionů. Jak česká hvězda stoupala vzhůru

Foto: Profimedia.cz

Takhle č. 88 slaví se svými fanoušky z Bostonu každý gól.

Reklama

David Pastrňák překonal další milník. Podepsal nejvyšší smlouvu, jakou kdy český hokejista v NHL měl. Za osm let vydělá 90 milionů dolarů, tedy skoro 2 miliardy korun.

Článek

David Pastrňák má v 26 letech svoji vysněnou smlouvu. Smlouvu, která je už nesmírně významná i v celém kontextu NHL. Český kluk z Havířova se stane jedním z nejlépe placených hráčů nejlepší ligy světa. Zároveň to však znamená i ocenění, jak hraje, jakým se stal tahounem Boston Bruins, s nímž bude možná letos usilovat o Stanley Cup.

Pro samotné Bruins je to pak kritická smlouva, která kvůli platovému stropu omezí jejich rozlet v budoucích letech. Tým z nejevropštějšího města USA tím říká: Nesmírně si Pastrňáka ceníme a věříme, že on je naše budoucnost.

Pan hokejista, znalec módy, partner. Podívejte se na všechny podoby Davida Pastrňáka ve fotogalerii:

+10

David Pastrňák je i letos jedním z nejlepších hráčů ligy. Daleko před koncem základní části už nasázel 42 golů a je velmi pravděpodobné, že nakonec hladce překoná číslo 50. Zatím je druhý nejlepší střelec a čtvrtý v počtu bodů.

Odehrál už 570 zápasů a ve sbírce bodů se blíží číslu 600. Má v kapse Maurice Richard Trophy (z roku 2020) pro hráče, který v základní části NHL nastřílel nejvíc branek. Je také pětinásobným držitelem Zlaté hokejky a třikrát si zahrál ve výběru hvězd NHL (2019, 2020 a 2023).

V roce 2016 podepsal „Pasta“ s Bostonem šestiletý kontrakt v přepočtu na 900 milionů korun. Teď tento kontrakt bohatě překonal.

Reklama

Doporučované