Hlavní obsah

Kdo vyhraje MS v ragby 2023? Čtyři největší favorité

Foto: Cameron Spencer/Getty Images

Poslední vítěz z roku 2019 – Jižní Afrika.

Reklama

MS v ragby 2023 bude velkou hádankou pro všechny sázkaře. Odhadnout, kdo vyhraje, bude přetěžkým úkolem. I největší odborníci mohou selhat.

Článek

Nový Zéland

Opakuje se to pořád dokola. Mnoho expertů zas a znovu označuje Nový Zéland za favorita turnaje. Nemohou jinak a dělají správně.

Ikoničtí All Blacks jsou na stejné úrovni jako Jižní Afrika, chlubí se totiž rekordními třemi výhrami na MS a v roce 2015 se stali prvním týmem, který získal trofej potřetí a zároveň si ji udržel.

Rozehrávač Aaron Smith, který má na kontě 117 zápasů, by mohl být klíčem k letošnímu úspěchu Nového Zélandu, přičemž vzpomínky na semifinálovou prohru s Anglií v roce 2019 má stále v živé paměti.

Pro celý Nový Zéland je MS absolutním vrcholem. Snad nikde jinde, v žádné jiné zemi, nebudou o vítězství usilovat tolik jako na vzdálených ostrovech.

Francie

Hostitelskou Francii nemůžeme vynechat. Bude mít obří hlad po vítězství a její šance ukáže hned úvodní souboj titánů s již zmíněným Novým Zélandem.

Francouzská hvězda Antoine Dupont bude v centru pozornosti. Od svého debutu v roce 2017 si 26letá hvězda z Gaskoňska upevnila přední místo mezi nejlepšími ragbisty světa. Před dvěma lety ho ostatně organizace World Rugby už nejlepším ragbistou světa vyhlásila.

Irsko

Pozor na Iry. Coby světová jednička na letošním žebříčku budou usilovat o to, aby zvedli poprvé velký pohár. Po grandslamovém turnaji Six Nations 2023 se tváří jako velký favorit i pro MS.

Osmatřicetiletý Johnny Sexton je absolutní ikonou irského ragby, hraje už dlouhá léta a posbíral největší ocenění. Jako nejlepší hráč Irska vystoupí na globální scéně zřejmě naposledy, ale se všemi ambicemi vyhrát.

Jižní Afrika

Co chcete slyšet, jsou to obhájci titulu. Od svého úspěchu v roce 2019 zaznamenali devět výher a čtyři porážky. Teď budou Springboks toužit přidat do sbírky čtvrtou trofej a předstihnout Nový Zéland. Ta motivace bude obrovská.

Devětadvacetiletý centr Lukhanyo Am může být klíčovým prvkem pro obhajobu titulu, protože nedávno se dostal po zranění znovu do plné kondice. Mimochodem, střed pole Jižní Afriky i s Damianem de Allendem, to bude pro soupeře obrovská hrozba.

MS v ragby vždy přinese i pořádná překvapení.

V těsném závěsu za zmíněnými favority číhají v druhé linii další týmy. Anglie (loňský finalista), Austrálie, Skotsko, Wales, Argentina a Fidži.

Reklama

Doporučované