Hlavní obsah

Steve Simon končí jako výkonný ředitel WTA Tour. Ve vedení asociace zůstává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Steve Simon končí jako výkonný ředitel WTA Tour.Video: Jan Marek, Matyáš Michálek

 

Reklama

Po velké kritice vedení mezinárodní ženské tenisové asociace v něm dojde k personálním změnám – ovšem pouze částečným. Výkonný ředitel WTA Tour Steve Simon se své funkce vzdá, nadále ale zůstane výkonným předsedou WTA.

Článek

Steve Simon se vzdá funkce výkonného ředitele WTA Tour. Funkci zastává od roku 2015 společně s funkcí výkonného předsedy zastřešující organizace – ženské tenisové asociace (WTA). Tuto roli si i po jmenování nového ředitele Tour ponechá. Obě funkce budou personálně odděleny, aby se organizace mohla více „soustředit na cíle WTA“. Informaci přinesla asociace na svém webu.

Simonova pozice byla pod drobnohledem během konce uplynulé sezony. Především špatně rozvržený kalendář turnajů a pořádání Turnaje mistryň v mexickém Cancúnu byly silně kritizovány tenisovou veřejností i samotnými hráčkami.

Významnou kritičkou Simonova vedení byla i osmnáctinásobná grandslamová vítězka dvouhry Martina Navrátilová. „Já osobně se kolem WTA angažuji už tak dlouho a vidím, že v historii jsme měli v čele jen tři ženy. Doufám, až přijde nový lídr, že to bude žena. Je jich spousta kvalifikovaných, které by se pro tuhle práci hodily,“ uvedla během Turnaje mistryň.

Více si můžete přečíst zde:

Světová ženská tenisová asociace WTA stojí nad propastí. Dlouhodobé problémy vygradovaly na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu, místě, kde se touto dobou nemělo raději hrát. Prestižní soutěž dostala i kvůli počasí na frak.

Simon však bude v budoucnosti ženského tenisu stále hrát významnou roli. Zaměří se na řízení, integritu a strategické zájmy WTA – a nový výkonný ředitel Tour se mu bude zodpovídat.

„Letos v létě jsem se s představenstvem WTA podělil o to, že pokud má WTA zůstat v čele ženského sportu, musíme projít kompletní revizí naší organizační struktury,“ řekl Simon pro BBC Sport a dodal „Myslím si, že je to v nejlepším zájmu organizace, protože se za těch osm let hodně rozrostla.“

Reklama

Související témata:

Doporučované