Hlavní obsah

Stanley Cup bude po třech letech v Česku. Vrána s Kempným ho přivezou 11. července

Podívejte se co říkají hráči Capitals Michal Kempný a Jakub Vrána o zisku Stanleyova poháru.Video: Karolina Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Stanley Cup, pohár pro vítěze nejslavnější hokejové ligy světa, dorazí do České republiky na dva dny pravděpodobně 11. července. Před devatenácti dny ho získali Jakub Vrána a Michal Kempný. Kam všude vezmou pohár ukázat, ještě upřesní.

Článek

Naposledy byl pohár pro vítěze NHL v České republice před třemi lety. V roce 2015 ho s Chicagem získal Michal Rozsíval. Teď se na území České republiky podívá dokonce na dva dny. Čtyřiadvacet hodin s ním můžou strávit čeští hokejisté Michal Kempný a Jakub Vrána.

Plány oslav s českými fanoušky oba hokejisté ještě nemají. Jakub Vrána už teď ví, že by pohár rád vzal do pražských Letňan, kde s hokejem začínal. „Vezmu Stanley Cup do Letňan na hokejový stadion. Přemýšlel jsem o hodně dalších místech. Vezmu ho na hřbitov, protože mi během sezony umřela babička. Mám pár dalších míst, mám ještě pár dní čas si to promyslet,“ řekl Vrána.

Kempný plánuje, že Stanley Cup vezme do rodného Hodonína, ale i do Brna, kde prožil část své hokejové kariéry. Zároveň ale uvažoval, že možná oslavy spojí s Vránou dohromady. „Viděli jsme se teď s Kubou po dlouhé době, co jsme se rozprchli po sezoně. Ještě nevím, jestli budeme dělat oslavy každý zvlášť, nebo společně. Sedneme si nad to a probereme to,” řekl Kempný.

Součástí kádru Capitals byl i český obránce Jakub Jeřábek. Ten však neodehrál dostatečný počet utkání pro to, aby byl mezi držitele trofeje zařazen. Zatím není jasné, zda se do oslav v Česku zapojí také. „S Kubou si píšeme. Teď jsme každý s rodinou. Máme pár dní čas to probrat,” dodal Vrána.

Reklama

Doporučované