Hlavní obsah

V ulicích Washingtonu se slavil Stanley Cup, sportovní fanoušci čekali na trofej třicet let

V ulicích Washingtonu slavily desetitisíce fanoušků zisk Stanley Cupu.Video: Lucie Hrdličková, AP

 

Reklama

Ulice Washingtonu zaplavily v noci ze čtvrtka na pátek desítky tisíc hokejových fanoušků a oslavovaly premiérový zisk Stanleyova poháru jejich týmu.

Článek

Hokejisté Washington Capitals v pátém finále na ledě Vegas vyhráli 4:3 a finálovou sérii play off NHL ovládli 4:1 na zápasy. Hlasité oslavy premiérového zisku Stanleyova poháru vypukly nejprve v domácí Capital One Areně, kde se zápas promítal. Ze skandování hesla „My chceme pohár!” se stalo „My máme pohár!”.

Z davu fanoušků, kteří zápas sledovali na obrazovkách před halou, se neslo hlasité provolávání „Ovi! Ovi!”, když sledovali kapitána Alexandra Ovečkina přebírat Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.

„Je to jako sen,” řekl serveru nhl.com ruský kanonýr, který se dočkal vysněného triumfu ve své 13. sezoně v NHL. Capitals čekali ještě o 30 let více. Při jediné předešlé účasti ve finále v roce 1998 prohráli s Detroitem 0:4 na zápasy. Do semifinále se probojovali dvakrát.

Celá jedna generace fanoušků z D.C. si zisk trofeje užívá vůbec poprvé. Naposledy získal sportovní tým z Washingtonu titul v roce 1992, kdy Redskins vyhráli fotbalový Super Bowl. A od basketbalového triumfu Bullets v NBA uběhlo už 40 let.

Reklama

Doporučované