Hlavní obsah

Stavba velkého městského okruhu na Tomkově náměstí od středy omezí řidiče aut

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

První z řady dopravních omezení spojených s výstavbou velkého městského okruhu Tomkovo náměstí, Rokytova v Brně čeká na řidiče od středy. Pro individuální automobilovou dopravu bude obousměrně neprůjezdná Dukelská třída.

Článek

Až do 31. července bude Dukelská třída neprůjezdná, a to od křižovatky s Provazníkovou po křížení s Hálkovou. Následovat budou další fáze uzavírky trvající do letošního prosince.

„V Dolnopolní ulici bude platit zákaz zastavení a zejména v oblasti kolem mostu bude provoz zúžen do jednoho pruhu. V případě narušení plynulosti provozu, případně na pokyn policie, bude v tomto místě fungovat světelné signalizační zařízení. Další omezení naváží od 1. srpna,“ uvedla Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Jednosměrná objízdná trasa pro směr od Husovic povede z Dukelské třídy ulicemi Dačického, Husovickou, Svitavskou, Vranovskou, Jugoslávskou, Merhautovou a Provazníkovou na Tomkovo náměstí. Trasa pro směr z Králova Pole povede ulicemi Porgesova, Merhautova, Jugoslávská, Vranovská, Svitavská, Husovická a Dačického na Dukelskou třídu. Trasa pro směr od Židenic a z Maloměřic vede z Provazníkovy do Husovického tunelu, dále ulicemi Merhautova, Jugoslávská, Vranovská, Svitavská, Husovická a Dačického na Dukelskou třídu.

Omezení se mírně dotkne i městské hromadné dopravy. Na odbočné větvi základních tras v úseku od Tomkova náměstí po vozovnu v Husovicích ve směru od centra a do centra nepojedou doplňkové spoje trolejbusových linek 25 a 26. Dále bude přechodně přesunuta zastávka Tomkovo náměstí pro tramvajovou linku 4 a noční autobus N94 ve směru do centra přibližně o 70 metrů vpřed do Dukelské ulice před křižovatku s Hálkovou.

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo budování dalších dvou částí velkého městského okruhu koncem června. Hotovo má být v červenci 2024, náklady činí 2,35 miliardy korun bez daně. Cílem je odlehčit přetíženým ulicím Svatoplukova a Rokytova a také křižovatce ulic Provazníkova a Karlova od dopravy směřující na sídliště Vinohrady a Líšeň. V Brně se nyní staví velký městský okruh i v Žabovřeské ulici, kde dělníci razí tunel ve skále pro přeložení tramvajové trati.

Reklama

Související témata:

Doporučované