Hlavní obsah

Táta mi říkal: Hlavně se nepos*at. Ondřej Gregor Brzobohatý o životě mezi rodinou a showbyznysem

Výzva s Ondřejem Brzobohatým z Poděbrad z festivalu Soundtrack.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Kdykoli se potřebuju poradit, mluvím v hlavě s tátou.” Talentovaný hudebník našel svoje místo ve světě showbyznysu. Po vzoru svého otce se snaží v žádném ohledu neohýbat záda. „Mí kolegové vydávají politická prohlášení, ale já se tak chovám už dlouho bez řečí,” komentuje společenskou situaci.

Článek

K politice se začal vyjadřovat po volbách do Poslanecké sněmovny. Naposledy glosoval na svém facebookovém profilu sestavení vlády. „Pro celonárodní přípitek bych volil dvě deci 100% methanolu až do dna. Komu to není po chuti, ať si do toho přileje třeba panáka Bechera.” Negativních reakcí od části publika si nevšímá. Naopak vybízí k diskuzi tváří v tvář všechny, kteří mají jiný názor. „Komunisti, kteří se derou k moci, mě neskutečně se*ou,” prohlašuje otevřeně. „Proč bych to neměl říkat? Jsem hudebník, tak bych měl jen zpívat a nechat si svoje názory pro sebe právě jako za komunismu?” ptá se.

Brzobohatý, který o sobě v minulosti mluvil jako o novodobém Mirku Dušínovi, v kontextu politiky používá ostřejší výrazy poměrně často. „Když někdo volí Zemana jen proto, že s ním bude pr*el, tak to je debilismus, ne demokracie,” komentuje prezidentské volby, ve kterých sám podpořil Michala Horáčka. Někdejší kandidát je jeho hudebním kolegou, právě pro něj vytvářel jedny z prvních velkých hudebních aranží. Horáček tehdy čerstvého absolventa Konzervatoře Jaroslava Ježka oslovil kvůli lyrikálu Kudykam v Národním divadle.

Kromě hudby a aranží pro řadu představení má Brzobohatý za sebou dvě vlastní sólové desky. „Ta nová zní intimněji, osobněji možná proto, že jsem starší,” rozpovídal se o tom, jak vznikají hity. Skládá je nejen pro sebe. K poslednímu albu pomohl třeba Richardovi Müllerovi. Do kin jde teď navíc film Důvěrný nepřítel s jeho hudbou a poslední týdny zkouší v Hudebním divadle v Karlíně muzikál, k němuž napsal libreto, hudbu i texty.

Jde o příběh Sherlocka Holmese a titulní dvojroli detektiva a jeho autora, Arthura Conana Doyla, svěřil Brzobohatý Vojtěchu Dykovi. „Nazvali jsme muzikál kultovním ještě před tím, než vůbec vznikl,” komentuje plakáty, které v Praze zvou na kultovní muzikál Legenda jménem Holmes. „Je to nadsázka, snad to pochopíte.” Rozhovor s Ondřejem Gregor Brzobohatým z festivalu filmové hudby Soundrack Poděbrady sledujte ve videu výše.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované