Hlavní obsah

Technická univerzita Ostrava nabízí školám on-line přednášky

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

On-line přednášky z nejrůznějších oblastí nabízí nyní studentům základních a středních škol VŠB - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TUO). Pedagogové je mohou využít pro doplnění distanční výuky.

Článek

Novinářům to dnes sdělila mluvčí univerzity Petra Halíková.

„On-line programy pro školy jsou, s prodlužující se distanční výukou, stále oblíbenější, proto akademičtí pracovníci i studenti VŠB-TUO připravují on-line přednášky z různých oblastí, kterým se univerzita věnuje. Pedagogové na školách toto velmi vítají, jsou pro ně vynikajícím doplněním výuky žákům základních a středních škol,“ uvedla Halíková.

Největší zájem je o témata z oblasti energetiky, životního prostředí a nakládání s odpady, podzemního stavitelství, geologie, matematiky, statistiky nebo ekonomie. „Děti si přednášku mohou poslechnout přímo z domova a zeptat se odborníků na vše, co je zajímá,“ uvedl rektor univerzity Václav Snášel.

Podle mluvčí byl mezi studenty velký zájem také o on-line víkendové opakování matematiky. Škola ho připravila pro maturanty a studenty, kteří matematiku budou potřebovat při přijímacích zkouškách. „Studenti si během víkendu procvičili témata, se kterými mají největší problémy - operace s čísly, funkce, rovnice a nerovnice, naši pedagogové je provedli i taji geometrie,“ doplnil Snášel. Bližší podrobnosti o nabídce programů najdou zájemci na webových stránkách univerzity www.vsb.cz.

Podobně jako Technická univerzita se učitelům základních a středních škol snaží pomoci i Ostravská univerzita. Před časem spustila speciální portál univerzitaproskoly.osu.cz, který nabízí školám workshopy a další aktivity z humanitních oborů i přírodních věd. Právě kvůli přísným protiepidemickým opatřením lze některé tyto aktivity nyní využívat i v on-line formě.

Reklama

Doporučované