Hlavní obsah

Teplická botanická zahrada otevře až v úterý, lidé zaplatí variabilní vstupné

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Botanická zahrada v Teplicích otevře venkovní expozici až v úterý 13. dubna. Skleníky zatím kvůli vládním opatřením proti koroaviru zůstanou zavřené. Návštěvníci si budou moci zvolit výši slevy ze vstupného.

Článek

V tiskové zprávě o tom informoval ředitel instituce Petr Šíla. Vláda v úterý rozhodla, že od pondělí 12. dubna lze obnovit provoz venkovních částí botanických a zoologických zahrad.

„Vzhledem k tomu, že může být otevřena jen venkovní expozice, rozhodli jsme po konzultaci se zřizovatelem o tom, že zavedeme až 66procentní slevu na běžné vstupné. O výši slevy v rozmezí od nula do 66 procent si rozhodne každý návštěvník sám,“ uvedl ředitel.

Podle úterního usnesení vlády může být v areálu maximálně tolik návštěvníků, že bude naplněno 20 procent kapacity. Toto omezení návštěvníky nijak neomezí, neboť průměrná denní návštěvnost zahrady je v těchto měsících necelých 100 lidí denně a venkovní plocha je dostatečně rozlehlá. „V rámci našich stálých aktivit na sociálních sítích budeme navíc každý den informovat, co zrovna v zahradě kvete a na co je ideální se přijít podívat,“ dodal ředitel.

Reklama

Doporučované