Hlavní obsah

Těžká noc Trumpova syna: Proč prezident ukázal potomka až teď

 

Reklama

Budoucí nejmladší obyvatel Bílého domu Barron Trump se vedle otce zjevil až ve chvíli vítězství.

Článek

Je nejmladším dítětem realitního magnáta a budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa. A také jediným synem z manželství se současnou Trumpovou manželkou Melanií.

Otci je také desetiletý Barron Trump nejpodobnější, takže nálepka pokračovatele otcova díla je nasnadě.

V předvolební kampani na rozdíl od ostatních Trumpových dětí chyběl. Až nápadně.

Jeho chvíle však přišla - ve chvíli otcova triumfu. Otec jako budoucí prezident světové velmoci řečnil u pultíku v newyorském hotelu Hilton, děkoval národu, spolupracovníkům a pronášel obvyklé proklamace, že ta opravdová práce teprve začíná.

Vedle něho, po levé ruce, místo reprezentativní Melanie, se vešel do televizních záběrů právě malý Barron.

Očividně nesvůj po probdělé noci, navlečený v obleku, přiškrcený bílou kravatou. Oči mu těkaly nervozitou a zrcadlila se v nich otázka: „Co mám dělat?“ Když všichni tleskali otcovým slovům, váhavě se přidal.

Matka i řada sourozenců i z předešlého manželství s Ivanou Zelníčkovou byly vedle, mimo záběr.

Vítězný projev Donalda Trumpa (tlumočený do češtiny) ZDE:

Přitom starší Trumpovy děti - Donald junior, Ivanka, Eric i Tiffany - během kampaně za otce u voličů lobbovaly.

Jezdily po Spojených státech a podporovaly otcovu kandidaturu. Dělaly to tak, že jejich profesionalitě a zápalu složila v druhé prezidentské debatě poklonu i Trumpova soupeřka Hillary Clintonová.

Barron odstřižen nebyl, ale v časech kampaně nebyl vidět. A když byl, mohl málokdo přehlédnout, jak jde otcova kandidatura mimo něj.

Když na republikánském shromáždění v červenci letošního roku v Clevelandu dostal Trump senior rozhodující počet hlasů pro republikánskou nominaci, dočkal se frenetického aplausu svých příznivců, ale nejmladší syn zcela nezúčastněně koukal kolem.

Je to samozřejmě pochopitelné. V deseti letech se má Barron věnovat škole a ne přesvědčovat voliče třeba v Severní Karolíně, že jeho otec má vést svou zemi.

Barron se čas od času v kampani objevil spíše zprostředkovaně.

Když například Trump mluvil o bezpečnosti, využil svého desetiletého syna jako příklad, jak se musí Spojené státy soustředit na kyberbezpečnost.

„Můj desetiletý syn má několik počítačů. A je v práci s nimi neskutečně dobrý. A i proto se musíme zaměřit na bezpečnost kyberprostoru. Vezměte si, jak dobře umí internet využívat Islámský stát,“ horlil Trump v první prezidentské debatě.

Nakonec se tedy Barron k otci připojil při vítězné noci. Spolu s ním a s celou rodinou zřejmě v aktuálním domově v Trump Tower sledoval, jak Donaldu Trumpovi přibývají volitelé a jak se blíží k vítězství.

S delegací rozvětvené rodiny pak Barron přišel i do Hiltonu. Teď ho čeká stěhování z obřího mrakodrapu do „maličkého“ Bílého domu.

Reklama

Doporučované