Hlavní obsah

Nejlepší byli Antonio Banderas a Jean Reno, říká tlumočnice karlovarských celebrit

Život tlumočnice na karlovarském festivalu popisuje Helena Koutná.

 

Reklama

Seznam Zprávy monitorují Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech a přináší vám i pohled do zákulisí. Dnes vám představíme Helenu Koutnou. Nenápadnou ženu, která je ale vždy hned vedle těch největších hvězd. Oficiální tlumočnice festivalu, pro kterou je letošní ročník už jednadvacátý.

Článek

„Tlumočíme úvody, kdy tvůrci představují svůj film, případně besedy po filmu, rozhovory s novináři a tiskové konference," vysvětluje Helena Koutná s tím, že na všechny zahraniční hosty festivalu musí vzpomínat jen v dobrém. „Oni všichni ti dobří a úžasní jsou takoví i v reálu," dodává.

Které hvězdy z minulých ročníků festivalu jí ale přesto nejvíc utkvěly v paměti? Antonio Banderas a Jean Reno.

„Antonio Banderas se zachoval na pódiu velmi pěkně," vysvětluje Koutná s tím, že dost často herci, kteří řeknou poslední slovo, poodejdou od mikrofonu a tlumočník u něj zůstane stát sám, což je divný pocit. „Antonio Banderas to udělal také, ale okamžitě si to uvědomil a vrátil se ke mně."

A jaké situace nemá ráda? „Může se vám stát, že si za nic na světě nemůžete vzpomenout na nějaké slovo. A když je to slovní hříčka, není to uplně snadné," dodává Koutná.

Janek Rubeš a Honza Mikulka provázejí 52. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Dozvíte se praktické informace, na jaké filmy zajít, užijete si střípky z dění, atmosféru festivalu a samozřejmě i celebrity!

Reklama

Doporučované