Hlavní obsah

To nejlepší z G7, kobra na útěku a první vesmírný zločin

Den očima Kláry Mališové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 26. srpna vybírala redaktorka Klára Mališová.

Článek

Na summitu G7 nechyběl ani Donald Trump. A kde je Trump, tam je o zábavu postaráno.

Aktuálně se svět sociálních sítí baví snímkem, kde se Melania Trumpová po francouzsku zdraví s kanadským premiérem Justinem Trudeauem. Americký prezident sice drží svou choť za ruku, jinak ale na fotografii působí jako ‚třetí kolo u vozu’. Romanticky působící momentka až nápadně připomíná známý mem, kde se chlapec bez ostychu otáčí za jinou slečnou, ačkoliv si za ruku vede přítelkyni.

Pokud budete jen sedět na pláži, nikdy cestu ven nenajdete.

S tímto poznatkem se britský premiér Boris Johnson vrátil z ranního plavání před summitem G7. Doplaval totiž ke skále, u níž si všiml velkého otvoru, který ale ze břehu nebyl vidět. Metaforicky tak vzkázal Evropské unii, že existuje způsob, jak lze vyřešit neshody okolo brexitu. Teď jen aby si sám dal pozor, aby na něj po cestě nějaká skála nespadla…

Před zločinem už se ani do vesmíru neschováš.

To si zřejmě říká astronautka Anne McClainová, kterou bývalý manžel, rovněž astronaut, obvinil z vniknutí do jeho bankovního účtu. Žena sice přiznala, že se do účtu přihlásila, jakékoliv provinění však odmítá. NASA nyní případ prošetřuje jako první obvinění ze spáchání trestného činu ve vesmíru. Dobrý způsob, jak poslat exmanželku zpátky na Zem!

Na další události pondělí 26. srpna se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované