Hlavní obsah

Třebíč hledá dodavatele záchytného parkoviště asi za 16 milionů korun

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Třebíč vypíše soutěž na dodavatele, který postaví první záchytné parkoviště v Třebíči. Mělo by mít až 170 parkovacích míst. Jeho součástí bude také cvičná plocha, kterou budou využívat autoškoly.

Článek

Budoucí parkoviště v Hrotovické ulici má dobrou docházkovou vzdálenost na zastávky městské autobusové dopravy. Nejbližší zastávky jsou v Hrotovické ulici vzdálené asi 150 metrů, další jsou před budovou okresního soudu.

„Přes tyto zastávky je dostatečný počet spojů. Uvidíme, zda bude větší poptávka, tak samozřejmě budeme řešit i úpravu jízdních řádů, aby to bylo maximálně využitelné,“ řekl starosta města Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Parkoviště bude umístěné na východním okraji města. Město si od toho slibuje, že hlavně lidé dojíždějící za prací zde budou moct svůj vůz odstavit a pokračovat do centra města autobusem, uvedl Pacal. Z parkoviště bude dobře dostupné i vlakové nádraží s přestupním terminálem.

Radnice předpokládá, že parkoviště se začne stavět v březnu příštího roku a dokončené bude ve stejný rok v červenci. Odhadované náklady jsou 16 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované