Hlavní obsah

V rozvodněné řece na Slovensku utonuly tři ženy, když zachraňovaly zvířata z útulku

Foto: Prezídium Hasičského a záchranného sboru.

Tři ženy na Slovensku se utopily při záchraně zvířat z útulku.

Reklama

aktualizováno •

Trojice žen se včera utopila při záchraně zvířat ze zatopeného útulku poblíž slovenského města Revúca.

Článek

Tři ženy přišly o život v rozvodněné řece na středním Slovensku, když se ve středu pokusily zachránit před záplavami psy z útulku. Novinářům to dnes sdělil premiér Peter Pellegrini, který také oznámil vyhlášení státního smutku na památku 12 mrtvých při středeční srážce linkového autobusu a nákladního auta.

Policie původně informovala o jedné oběti v rozvodněné řece a ještě ráno uvedla, že po dalších dvou pohřešovaných ženách pátrá. „Bohužel, všechny tři, je to již potvrzeno, o svůj život v rozvodněné řece přišly,“ řekl později Pellegrini.

Na záchranné akci se podíleli potápěči, hasiči z města Revúca i dobrovolní hasiči z Jelšavy.

Podle TV Markíza měla řeka Muráň nejprve sebrat dvě ženy, třetí volala o pomoc záchranné složky, přičemž náhle přerušila hovor.

Černá středa 13. listopadu

„Nepamatuji si, kdy naposledy zasáhlo Slovensko tak tragický den jako středa 13. listopadu 2019. Dovolte, abych všem pozůstalým, rodinám, přátelům a známým obětí včerejších tragických událostí vyjádřil upřímnou soustrast. Touto cestou bych chtěl poděkovat kolegům, kteří včera na různých místech Slovenska zasahovali a poskytli odbornou pomoc těm, kteří ji nejvíce potřebovali,“ uvedl prezident policejního sboru, generál Milan Lučanský na Facebooku slovenské policie.

Středa 13. listopadu byla neobyčejně tragická. Na silnici poblíž Nitry zemřelo 12 lidí při střetu autobusu s nákladním autem, pět lidí spáchalo sebevraždu, dva lidi srazil vlak a dvě oběti si vyžádaly jiné dopravní nehody.

Reklama

Doporučované