Hlavní obsah

Trumpův exmanažer Manafort se vydal FBI. Čelí obvinění kvůli kontaktům s Ruskem

Paul Manafort se vydal do rukou FBI, čelí řadě obvinění.

 

Reklama

Bývalý šéf Trumpovy volební kampaně Paul Manafort se vydal FBI. Čelí mimo jiné obviněním z konspirace proti Spojeným státům, z daňových deliktů či z toho, že se v USA nezaregistroval, když poskytoval lobbovací služby zahraničním činitelům.

Článek

Bývalý manažer volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa Paul Manafort se vydal do rukou Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Federální úřady mají podle deníku The New York Times zájem i o jeho bývalého obchodního společníka Ricka Gatese.

Případ řeší zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller, který objasňuje ruskou roli v loňských prezidentských volbách v USA. Trump v minulosti opakovaně jakoukoli spolupráci s Moskvou během volební kampaně odmítl.

V obvinění vůči Manafortovi se například uvádí, že Manafort a jeho společník Rick Gates si díky službám pro ukrajinské proruské činitele přišli na desítky milionů dolarů a že peníze od roku 2006 přinejmenším do loňského roku „prali” přes řadu amerických i zahraničních společností.

Mueller podle New York Times žádá vydání Manafortova bývalého společníka Gatese, protože jeho jméno je provázané s Manafortovou firmou založenou na Kypru, přes kterou Manafort přijímal platby od obchodníků a politiků z východní Evropy.

Reklama

Doporučované