Hlavní obsah

Trumpův poradní panel jako potápějící se loď. Jeden po druhém ho opouštějí velcí šéfové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Trump přišel o další tři poradceVideo: Ruptly

 

Donald Trump založil ekonomické fórum, aby se zde potkával s předními americkými podnikateli. Kvůli jeho excesům ale radu opustilo už šest členů.

Článek

Amerického prezidenta Donalda Trumpa opouštějí další poradci, a to kvůli tomu, že nedostatečně odsoudil násilnosti ultrapravicových extremistů v Charlotesville. Při nich zemřela jedna žena.

V Trumpově ekonomickém fóru proto už dále nezasednou ředitel farmaceutické společnosti Merck Kenneth Frazier, šéf Intelu Brian Krzanich a zakladatel výrobce sportovního oblečení Under Armour Kevin Plank.

„Zůstáváme odhodlaní stále vylepšovat americkou produkci. Under Armour se ale soustředí na inovace a sport, nikoliv na politiku. Jsem vděčný za příležitost sloužit Americe, ale rozhodl jsem se z rady odstoupit,” uvedl na Twitteru Plank.

Trumpovi se jeho poradní orgán začíná rozpadat. Zatím ho opustilo šest členů. První rezignoval v únoru ředitel Uberu Travis Kalanick kvůli imigračnímu dekretu. Po odstoupení Spojených států od Pařížské klimatické dohody ho v červnu následovali Elon Musk z Tesly a ředitel společnosti Disney Bob Iger.

Ostatní šéfové velkých amerických firem zatím zůstávají. Společnosti General Motors, IBM nebo Pepsi ale čelí kritice veřejnosti, že se od Trumpa dostatečně nedistancovaly.

Související témata:
Plank

Doporučované