Hlavní obsah

Už odvolil i vicepremiér. „Naší první zkouškou budou až volby krajské,“ řekl k možnému posilování ČSSD

Vicepremiér, ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček odvolil v pátek krátce po 15. hodině v Domě kultury v Mladé Boleslavi. „Nikdy jsem nevolil nikoho jiného než ČSSD,“ řekl.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V pátek po 15. hodině odvolil v mladoboleslavském Domě kultury vicepremiér, ministr vnitra a předseda sociální demokracie Jan Hamáček. Za klíčové pro svoji stranu, která loni u voličů výrazně propadla, však považuje spíš volby do krajských zatupitelstev, které se uskuteční za dva roky.

Článek

„Klíčové volby pro ČSSD byly ty poslední do Poslanecké sněmovny, kde jsme nedopadli nejlépe. Teď se snažíme stranu stabilizovat, znovu získávat důvěru voličů. Nicméně jsme ve vládě zatím tři měsíce, takže tou první zkouškou, zda ten náš recept funguje, budou volby krajské,“ uvedl Hamáček, který se novinářům svěřil, že v životě zatím vynechal jen jedny volby, a to v době, kdy byl v zahraničí. „Při svých prvních volbách jsem volil sociální demokracii, nikdy jsem nikoho jiného nevolil,“ dodal.

Za úspěch označil, pokud volební účast překročí 50 procent. „Je asi tradicí, že nejvíc táhnou parlamentní volby a nevolit je také právo. My přesvědčujeme voliče, aby přišli, ale je to jejich rozhodnutí. Věřím našim komunálním kandidátům i kandidátům do Senátu. Je mezi nimi celá řada osobností, řada senátorů obhajuje svůj post, ukázali, že umí pracovat pro občany, takže mají moji důvěru. Zítra uvidíme,“ shrnul vicepremiér.

Reklama

Doporučované