Hlavní obsah

V Brně v Králově Poli vznikne za 170 milionů parkovací dům se 441 místy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Městská společnost Brněnské komunikace připravuje stavbu parkovacího domu při Purkyňově ulici, kde vznikne 441 parkovacích míst.

Článek

Předpokládané náklady jsou 170 milionů korun, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Brněnské komunikace budou žádat o územní rozhodnutí. Pokud vše bude bez problémů, mohla by stavba začít asi jeden a půl roku od jeho vydání. Projekt počítá s výstavbou šestipodlažního parkovacího domu. „Na venkovní ploše zaparkuje své automobily 56 řidičů. V prvotním návrhu byl počet venkovních stání 89. Snížením jejich počtu došlo ke změnám v dokumentaci, jako je například zkrácení vedení dešťové kanalizace a vedení veřejného osvětlení nebo snížení počtu stožárů pro veřejné osvětlení,“ uvedl Poňuchálek.

Parkovací dům bude sloužit veřejnosti. „Od určité hodiny však bude sloužit řidičům, kteří budou zaevidováni v systému rezidentního parkování. Cílem je usnadnit řidičům parkování v této oblasti Králova Pole, kde je dlouhodobý nedostatek parkovacích míst,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS)

Podle ní bude v objektu i technické zázemí, kancelář pro správce budovy a také veřejné toalety. „Dešťová voda bude odváděna do retenční nádrže. Následně ji budou využívat vozidla Brněnských komunikací pro čištění ulic,“ dodala Vaňková.

Projekt je z hlediska územního plánu v souladu s koncepcí územního rozvoje města. „Počítá se zřízením parkovacích míst pro ZTP, ZTPP a pro vlastníky automobilů s alternativním pohonem jako LPG nebo elektromobily. Ve venkovních i vnitřních prostorech budou instalovány stojany pro kola,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Dodal, že fasáda bude z monolitických lamel s imitací dřeva doplněná o výplň z tahokovu. „Umožní to případnou výsadbu popínavých rostlin. V lokalitě budou v maximální výši zachovány solitérní dřeviny,“ dodal Kratochvíl.

Reklama

Doporučované