Hlavní obsah

V důsledku rekordního vedra zemřelo v Japonsku přes 40 lidí

Město Kumagaya v Japonsku.Video: Veronika Krátká, AP, Reuters

 

Reklama

Japonsko se potýká s vysokými teplotami. Tamní horké počasí si vyžádalo už desítky životů.

Článek

Meteorologové v japonském městě Kumagaya dnes naměřili rekordních 41,1 stupně Celsia. Město leží přibližně 65 kilometrů severně od Tokia. Podle agentury Reuters v pondělí naměřená teplota překonala celostátní rekord z roku 2013, kdy se rtuť teploměru vyšplhala na 41 stupňů Celsia.

Současná vlna veder v Japonsku má na svědomí už více než 40 lidských životů a na lékaře se kvůli zdravotním potížím obrátily tisíce lidí. Jen v neděli vyjely ambulance v Tokiu k 3125 případům, informuje list The Japan Times.

Vysoké teploty si podle japonské tiskové agentury Kjódó i v pondělí vyžádaly oběti na životech. V oblastech kolem japonské metropole vedrům podlehli nejméně tři lidé ve vysokém věku. S úpalem bylo do nemocnic převezeno nejméně 300 lidí. Odpolední teplota v metropoli znovu dosahovala zhruba 39 stupňů.

Západní Japonsko se začátkem tohoto měsíce potýkalo se záplavami, při kterých zemřelo 200 lidí. Současné vysoké teploty ale komplikují obnovu zasažených oblastí, protože ztěžují práci dobrovolníkům.

Reklama

Související témata:

Doporučované