Hlavní obsah

V éře po Jágrovi už nepatříme do nejsilnější čtyřky, připouští reprezentační manažer Ručinský

V hokeji už nepatříme do nejsilnější čtyřky.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Martin Ručinský se ve funkci reprezentačního manažera našel. Po čtyřiceti letech, co hrál hokej, řeší, kdo bude v národním týmu.

Článek

Martin Ručinský po čtyřiceti letech, co hrál hokej, letos zahájil novou kariéru. Stal se manažerem české hokejové reprezentace a jak řekl v rozhovoru pro Seznam.cz, tato práce ho baví.

„Je to zajímavá práce,“ říká Ručinský. „Je to možná taková parketa, kde jsem se našel,“ doplnil.

Jako levé křídlo se stal třikrát mistrem světa, vyhrál olympiádu i titul v české extralize - zažil zlatou éru českého hokeje, na niž se teď marně snaží navázat mladá generace.

I sám Ručinský připouští, že Češi vypadli ze silné čtyřky nejsilnějších týmu na světě. „Trochu jsme vyklidili pozice. Ale tím si prochází každý. Musíme se zamyslet, co děláme špatně a změnit to. Začít pracovat trochu jinak. Myslím si, že je potřeba začít u těch nejmenších. Tam je zakopaný pes,“ podotkl během rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Hokej mi chybí, baví mě ale být manažerem, říká Ručinský.Video: Radek Nohl

Ručinskému skončí smlouva u reprezentace příští rok na konci května - po mistrovství světa. Co bude dělat poté, ještě neví. Trénování ho ale neláká. „Trenéřina je složitá, není to práce na dvě hodiny, je to práce skoro na celý den. Momentálně takové ambice nemám,“ dodal Ručinský.

Reklama

Doporučované