Hlavní obsah

V Ostravě se dokončuje nová hala pro Aludyne, bude tam 350 míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V průmyslovém areálu Contera Park Ostrava City v Ostravě-Kunčičkách by měla být v červnu dokončena nová hala pro firmu Aludyne o velikosti zhruba 5500 metrů čtverečních.

Článek

„Výrobce hliníkových dílů pro automobily tam zaměstná 350 lidí,“ sdělila za společnost Contera Erika Straškrabová.

Generální ředitel evropské pobočky Aludyne (dříve Chassix) Valentin Lange už dříve řekl, že firma při rozšíření závodu v Ostravě hodlá proinvestovat 60 milionů dolarů (zhruba 1,4 miliardy korun). V budoucnu chce v Ostravě mít například i laboratoř a testovací centrum.

Straškrabová uvedla, že kunčický Contera Park je dlouhodobě plně obsazený. „V nedávné době Contera prodloužila nájemní smlouvu s největším prodejcem nábytku na světě Ikea, s celosvětovým lídrem v oblasti logistických služeb DB Schenker, výrobcem střešních krytin a fasádních systémů Ruukki nebo firmou Clinitex vyrábějící zdravotnické oděvy,“ uvedla Straškrabová.

Ikea má v areálu v pronajatou plochu o rozloze 4600 metrů čtverečních od roku 2015 a DB Schencker plochu o rozloze téměř 9000 metrů čtverečních už od roku 2014. Clinitex své skladové prostory nedávno rozšířil a před měsícem tam otevřela nové logistické centrum o rozloze 12.500 metrů čtverečních společnost VAS Solutions.

Contera je česká developerská společnost, která se zabývá výstavbou a pronájmem průmyslových areálů pro české i zahraniční firmy. Vlastní a provozuje také průmyslové areály v Mošnově na Novojičínsku, Brně, Praze či Teplicích a na Slovensku. Specializuje se na přestavbu a revitalizaci brownfieldů.

Loni Contera zahájila práce na vybudování průmyslové zóny Contera Park Ostrava D1 v Ostravě-Hrušově, kde by během pěti let ve výrobních či logistických firmách mělo vzniknout nejméně 700 pracovních míst. Náklady na vybudování areálu dosáhnou zhruba dvou miliard korun. K dispozici tam bude 140 000 metrů čtverečních ploch. V Mošnově Contera nabízí zájemcům pro výstavbu prostory o rozloze 12 000 metrů čtverečních.

Reklama

Doporučované