Hlavní obsah

V Peci pod Sněžkou shořela chata, hasičské vozy se na místo nedostaly

Foto: HZS

Požár chaty Bažina.

Reklama

Hasiči se k chatě nemohli dostat, pomohli jim i místní.

Článek

V Peci pod Sněžkou u sjezdovky Javor v noci na pondělí shořela chata Bažina. Škoda bude nejméně milion korun.

Chata se nachází v obtížně přístupném terénu, který navíc zasypal čerstvý sníh. Hasiči se tak na místo s těžkou technikou a cisternami nemohli dostat. Požár navíc přiživoval silný vítr.

„Když se hasiči dostali k místu události, byl požár v pokročilé fázi. Hasební prostředky musely být na místo dopravovány pomocí skútrů nebo rolby. Hasičům s dopravou pomáhala horská služba i místní,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Majitel nedalekého vleku umožnil napojení na svůj zasněžovací systém. Hasiči tak mohli použít vodu na výrobu technického sněhu.

Chata Bažina leží zhruba v polovině největší sjezdovky v Peci Javor a je od ní vzdálená přibližně 100 metrů. V chatě podle hasičů nikdo nebyl a při požáru tak nikdo neutrpěl zranění. Příčina je zatím nejasná.

Chaty v okolí požár neohrožoval, protože se držel uvnitř domu pod plechovou střechou. Po 23:00 hasiči ohlásili lokalizaci požáru. Dnes po 02:00 začali hasiči místo požáru postupně opouštět. Do rána na místě zůstala jednotka místních dobrovolných hasičů.

Reklama

Doporučované