Hlavní obsah

V říjnu odstartuje ve 400 restauracích šipkový turnaj o 250 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Ilustrační foto.

Reklama

Ve 400 restauracích po celé ČR se od října do prosince uskuteční šipkový turnaj. Pořádá ho pivovar Gambrinus, vítězný čtyřčlenný tým si odnese čtvrt milionu korun.

Článek

Organizátoři očekávají zapojení stovek až tisíce týmů. Už v tuto chvíli je 650 přihlášených týmů.

„Rádi bychom do té zábavy vtáhli především ty, kteří šipky ještě nezkusili - proto je Gambrinus Cup pouze pro amatéry,“ uvedl manažer projektu Jan Odložil. Patronem turnaje je šipkař Karel Sedláček. Ten se v roce 2020 stal prvním českým hráčem, který získal status profesionála. Akce začne 11. října, na registraci mají hráči ale čas jenom do 3. října. Startovné bude 100 Kč na tým za účast rozhodčího. Každý z hráčů pak bude mít jedno pivo zdarma. Aby se týmy mohly v restauracích turnaje zúčastnit, musí v každém podniku být alespoň tři soupeřící skupiny.

V zapojených restauracích se uskuteční základní kola hry. Z nich vyjde zhruba 400 týmů, které se poté dále rozřadí v semifinále. Velké finále pro zhruba 100 týmů pak bude v prosinci v Praze. V základní části a v semifinále se bude hrát na nejvyšší skóre, ve finále pak tzv. „501“, tedy hráči se budou snažit o dosažení nulového skóre odčítáním svých hodů od čísla 501.

Podle Sedláčka hraje v ČR šipky více než 10 000 registrovaných hráčů. „Daleko je pak převyšuje počet hráčů, kteří nikde registrovaní nejsou,“ dodal.

Restaurace a hospody se v posledních letech potýkají s úbytkem hostů. Jejich odliv ještě posílila koronavirová pandemie. Jak řekl ve čtvrtek předseda Českého svazu pivovarů a sladoven František Šámal, v současnosti je poměr piva prodaného v restauracích vůči balenému pivu v plastu, plechu a skle přibližně jedna ku třem. Gambrinus patří pod Plzeňský Prazdroj, českou výrobní jedničku.

Reklama

Související témata:
Gambrinus

Doporučované