Hlavní obsah

V Texasu popravili vraha, který schovával své oběti do kufru

V Texasu popravili kufrového vraha.Video: Veronika Krátká, AP, Reuters

 

Reklama

V Texasu popravili vraha, který své oběti schovával do kufru. Rosendo Rodriguez byl odsouzen za dvě vraždy a pět žen ho obvinilo ze znásilnění. Letos je už sedmým popraveným v USA.

Článek

Texaské úřady v úterý popravily vraha přezdívaného médii „kufrový zabiják” - podle způsobu, jakým ukrýval těla svých obětí. Osmatřicetiletý Rosendo Rodriguez byl usvědčen z vraždy jedné ženy a sám se přiznal ke druhé. Kromě toho jej pět žen včetně jeho přítelkyně ze střední školy obvinilo ze znásilnění, uvedla agentura AP.

Rodriguezovou první obětí byla před 13 lety devětadvacetiletá prostitutka a matka čtyř dětí, které zasadil na 50 ran tupým předmětem. Poté ji podle soudních lékařů možná ještě živou zavřel do kufru a vyhodil do kontejneru s odpadky. Zadržen byl tři dny po objevení těla. Policii řekl, že jednal v sebeobraně, neboť jej žena ohrožovala nožem. Při pitvě vyšlo najevo, že byla v 10. týdnu těhotenství.

Rodriguez se poté sám přiznal k vraždě šestnáctileté dívky, jejíž tělo po ročním pátrání našla policie rovněž v kufru na stejné skládce odpadu. „Stát možná dostal moje tělo, ale nikdy nedostane mou duši,” pronesl v úterý ve své závěrečné řeči, která podle AP trvala sedm minut a neobsahovala ani náznak lítosti či omluvy přítomným příbuzným obětí. „Ostraho, jsem připraven jít za svým otcem,” pronesl na závěr. Rodriguez se stal čtvrtým letos popraveným odsouzencem v Texasu a sedmým ve Spojených státech celkově.

Reklama

Související témata:

Doporučované