Hlavní obsah

Vážně i nevážně s Meghan. Vévodkyně se poprvé od Oprah objevila v televizi

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan v pořadu Ellen.

Reklama

Meghan, vévodkyně ze Sussexu, byla ve čtvrtek hostem pořadu Ellen DeGeneres. Diskuze se točila kolem Meghaniny nové knihy, prince Harryho a vévodkyně se zúčastnila i jednoho z moderátorčiných slavných výstřelků.

Článek

„Mám léčivé schopnosti,“ znělo z úst vévodkyně Meghan, zatímco u pouličních stánků zkoumala vystavené krystaly. Kromě ochutnávky pálivých omáček si manželka prince Harryho také zadřepovala a před překvapenými stánkaři pila mléko z dětské lahvičky.

Nejednala přitom z vlastní iniciativy, do ucha jí zněly pokyny moderátorky Ellen DeGeneres, jejíhož pořadu byla vévodkyně hostem.

Kromě vtipné vsuvky se ale rozhovor dotkl i vážnějších témat. Meghan se například rozpovídala o dětské knize Lavička, kterou vydala. „Původně to byla jen báseň pro mého manžela ke Dni otců,“ vysvětlila vévodkyně s tím, že stěžejní pro ni bylo pozorovat prince Harryho s jejich dětmi.

Po pozitivních reakcích přátel se rozhodla dílo proměnit v knihu. Spolu s Harrym se na některých ilustracích nachází i jejich syn Archie.

Rozhovor se dále týkal i stěhování z Velké Británie do Kalifornie, kam se pár vydal poté, co se zřekl oficiálních královských povinností. Nové prostředí si princ Harry prý oblíbil. „Miluje to tu. Přestěhovali jsme se sem během lockdownu, a měli jsme tak možnost být v domě a vytvořit si z něho domov. Ale myslím, že důvodem (proč si to Harry oblíbil, *pozn. red) je ten životní styl. A taky počasí je tu skvělé,“ vysvětlila Meghan princovu náklonnost k USA.

Společně pak vévodkyně s Ellen zavzpomínala i na dobu, kdy veřejnost o vztahu prince s Meghan nevěděla. Rozhovor se zaměřil také na rodinné strasti a radosti, se kterými se pár se dvěma dětmi potýká. Kromě dvouletého syna Archieho se dvojici totiž před pěti měsíci narodila dcera Lilibet.

Meghan se rozpovídala i o tom, jaké změny by za oceánem chtěla vidět v pravidlech rodičovské dovolené, která podle jejího názoru ve Spojených státech není na dostatečné úrovni.

„Myslím, že lidé zapomínají, nebo to možná ani nevědí, že tahle země je jednou z pouhých šesti na celém světě a jediná mezi bohatými státy, kde není program pro federální placenou rodičovskou dovolenou,“ nechala se slyšet vévodkyně. „Všichni ví, zvláště pokud máte dítě, ale i když ho nemáte, jak těžké a jak důležité je v prvních týdnech – ne-li měsících – být pohromadě jako rodina.“

Podpořit změnu chtěla Meghan například otevřeným dopisem Chucku Schumerovi, lídrovi demokratické většiny v americkém Senátu, a Nancy Pelosiové, předsedkyni Sněmovny reprezentantů. Placená rodičovská dovolená je součástí návrhu zákona Build Back Better prezidenta Joea Bidena. Ten je však zatím blokován; proti jsou republikáni a nejméně jeden senátor z řady demokratů.

Prostřednictvím pořadu se vévoda a vévodkyně ze Sussexu navíc rozhodli finančně podpořit Brittany Starksovou, která navzdory svým třem zaměstnáním zdarma pomáhá špatně situovaným rodinám s úpravou vlasů jejich ratolestí. Dvacet tisíc dolarů ženě na další rozvoj její iniciativy věnovali jak Harry s Meghan, tak i organizace Tisbest.

Pořad, ve kterém vévodkyně vystoupila, na televizních obrazovkách běží již několik let. Momentálně se však natáčí jeho poslední sezóna. Důvodem jsou obvinění ze sexuálního obtěžování i rasistického chování, která se minulý rok v souvislosti s ním objevila. Ellen se za události omluvila, nemohla prý mít kontrolu nad vším a spoléhala se, že lidé, kteří se na show podílí, budou dělat práci, jak mají.

Ellen DeGeneres je dlouholetou kamarádkou prince Harryho a Meghan. Rozhovor byl první, který vévodkyně poskytla od momentu, kdy začátkem roku spolu s manželem Harrym vystoupili v pořadu Oprah Winfrey. Interview tehdy vyvolalo bouřlivé vlny emocí, pár se totiž rozhodl otevřeně promluvit o strastech, se kterými se prý potýkal během soužití s britskou královskou rodinou.

Reklama

Doporučované