Hlavní obsah

Video s bizarním zdravením: Jak se vyhnout předání nákazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Lidé vymýšlejí nový způsob zdravení se, aby nešířili koronavirus – takzvaný „Wu-chan shake“.Video: twitter.com

 

Reklama

Loktem o loket. Nebo botou o botu. Dotýkat se holýma rukama či líbat na tváře hygienici v době šíření nebezpečného koronaviru nedoporučují. A tak si lidé vymysleli jiný způsob, jak se pozdravit. Na sítích dostal přezdívku „wu-chanské potřesení“.

Článek

Vlády po celém světě se snaží zabránit dalšímu šíření nemoci COVID-19. Většina zdravotnických institucí proto doporučila svým občanům, aby se preventivně vyhýbali bezprostřednímu kontaktu s dalšími lidmi – včetně například podávání ruky na přivítanou. Ve Francii zase ministr zdravotnictví doporučil, aby se lidé zdrželi obvyklých polibků na tváře.

Doporučení hygieniků vzal vážně i německý ministr vnitra Horst Seehofer, který před zasedáním vlády odmítl podat ruku kancléřce Angele Merkelové.

Video: Jak Seehofer nepodal Merkelové ruku.Video: AP

S originální pozdravem přišli obyvatelé v Číně. V klipu, který nyní koluje na sociálních sítích, se muži v rouškách zdraví klepnutím boty o botu. Pozdrav pojmenovali po městě, kde se virus objevil: Wu-chan shake čili wu-chanské potřesení.

Pozdrav se stal okamžitě virálním na sociálních sítích. Jeden z fanoušků dokonce napsal: „To je skvělý nápad, nepotřebujete dezinfekci rukou.“

Lidé se tak zdraví nejenom v Číně, ale i v Íránu, Nigérii nebo při setkání s guvernérem Nebrasky.

Podívejte se na úvodní video.

Reklama

Související témata:

Doporučované