Hlavní obsah

Video zachytilo, jak v parku vyřešili sirkou problém alergiků

Park ve španělské obci Calahorra pokrylo chmýří z topolů. Stačila krabička sirek a kolemjdoucím se naskytla překvapivá podívaná. Hasiči tak nadšení nebyli.Video: @clubdemontanacalahorra.calahorra

 

Reklama

Ve obci Calahorra na severu Španělska svérázně vyřešili záplavu chmýří z topolů. Chomáčky se semínky stromů jsou silným alergenem.

Článek

Jaro je pro většinu alergiků obdobím, kdy se probouzí řada pylových alergenů. A chmýří, pomocí kterého šíří svá semínka topoly, patří k těm agresivnějším.

V obci Calahorra ve španělské provincii La Rioja toto chmýří zcela zaneslo tamní park. A vyřešili to svérázně: chmýří je vysoce hořlavé, takže stačilo pár sirek a park zase zezelenal. Na sociálních sítích se obratem začalo šířit video, na němž je tato pozoruhodná podívaná zachycena.

Hasiči ovšem nadšení alergiků nesdílejí. Země Pyrenejského poloostrova každoročně bojuje s rozsáhlými lesními požáry. Příčinou je dlouhodobé teplo, sucho, vítr a lidská nepozornost. Poslední velké požáry propukly v zemi v loni v létě. Postihly východ Španělska a Kanárské ostrovy.

Reklama

Související témata:

Doporučované