Hlavní obsah

Kvůli nemoci nepracoval, teď opět kandiduje. Vyléčil jsem se, říká starosta

Foto: Facebook Milana Wenzla, Seznam Zprávy

Návrat Milana Wenzla v čele kandidátky některé překvapil.

Reklama

Starosta Prahy 15 a poslanec Milan Wenzl nebyl kvůli nemoci od listopadu v práci. Nyní znovu kandiduje do vedení radnice. Voličům vzkazuje, že se již cítí lépe.

Článek

Za Wenzla je líp, hlásají billboardy, které se před komunálními volbami objevily v Praze 15. Je na nich tvář starosty této městské části a poslance Milana Wenzla, který je opět lídrem kandidátky hnutí ANO.

Wenzl se před necelým rokem musel kvůli vážné nemoci úplně stáhnout z politických funkcí. Poté, co u něj lékaři našli leukémii, předal vedení radnice místostarostovi. V Poslanecké sněmovně je od 23. listopadu pravidelně omluven.

Svůj politický comeback Wenzl Seznam Zprávám potvrdil. „Od září nastupuji do Poslanecké sněmovny. Vracím se do práce,“ řekl. Dodal, že svůj návrat konzultoval s lékařem, ke kterému bude i nadále docházet na kontroly.

„Kostní dřeň mi byla úspěšně aplikovaná a pan docent mi řekl, že jsem v podstatě zdravý. Musím být jen opatrný v místech s vyšší koncentrací lidí. Do Poslanecké sněmovny proto budu chodit v respirátoru,“ popsal Wenzl.

Že se starosta, který nyní překvapil na billboardech, vrací do práce, potvrdil i jeho koaliční partner, náměstek Petr Neumann (TOP 09). „Pan starosta už převzal vedení radnice. Je veselý, plný elánu,“ řekl.

Třiašedesátiletý podnikatel Milan Wenzl je jako nestraník za hnutí ANO zastupitelem a starostou městské části Praha 15 od komunálních voleb v roce 2014. V říjnu 2021 se za stejné hnutí stal i poslancem Parlamentu České republiky. V minulosti byl krátce i členem ODS.

Reklama

Doporučované