Hlavní obsah

Babiš opět mění plány. Zda zkusí boj o Hrad, oznámí 28. října

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Andrej Babiš na mítinku v Táboře.

Reklama

Bývalý premiér Andrej Babiš, který koketuje s myšlenkou zapojit se do prezidentské volby, již několikrát změnil termín, v němž chce případnou kandidaturu oznámit.

Článek

Šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš chce oznámit případnou kandidaturu na prezidenta ve státní svátek 28. října. Uvedl to na mítinku v Ústeckém kraji.

„Já jsem o tom přemýšlel a možná posunu ten termín. Líbilo by se mi 28. října, to je takový důležitý den, na Hradě bude vyznamenání, tak bych to mohl oznámit tam,“ uvedl Babiš.

Babiš nejdříve tvrdil, že případnou kandidaturu oznámí v září a bude sbírat podpisy občanů. Později termín změnil na listopad s tím, že se spolehne na podpisy poslanců hnutí ANO.

Babiš již několik měsíců objíždí česká města a vesnice s obytným vozem. Tvrdí ale, že o prezidentskou kampaň nejde. Údajně chce podpořit kandidáty hnutí do komunálních a senátních voleb.

Na otázky novinářů ale nedokázal vysvětlit, proč v tom případě jezdí i na místa, kde hnutí nekandiduje. „Strašně jsem naštvaný na hnutí. Moje myšlenka byla, že bychom měli mít v každé obci lidi, kteří tam reprezentují naše názory,“ řekl pouze.

Podívejte se, jak vypadá čtvrteční výjezd Andreje Babiše do Ústeckého kraje:

+29

Reklama

Doporučované