Hlavní obsah

Vteřina, která rozhodla o smrti na křižovatce. Policie zveřejnila video z nehody Williamsové

Policie zveřejnila záběry z nehody Venus WilliamsovéVideo: AP

 

Reklama

Po nehodě zemřel starší muž, tenisová hvězda nebyla obviněna z trestného činu, podle policie do křižovatky vjela podle předpisů.

Článek

Americká tenistka Venus Williamsová nyní hraje ve Wimbledonu, doma v Palm Beach se ale před několika týdny stala účastnicí nehody, při níž se smrtelně zranil muž z jiného auta.

Policie poprvé od té chvíle uvolnila videozáběry, které zachycují okamžiky, během nichž do vozu jedné z favoritek letošního Wimbledonu vrazil další automobil.

Policie zjišťovala, zda je Williamsová jediným viníkem, či zda vůbec je viníkem incidentu. Podle nejnovějších informací policisté zatím konstatovali, že tenistka legálně (na zelenou) vjela do křižovatky. Záběry z bezpečnostní kamery vyšetřování významně pomohly. Vyšetřování ale pokračuje.

V druhém voze, které do auta řízeného Williamsovou narazilo z boku ve velké rychlosti, seděl osmasedmdesátiletý muž s manželkou. Dva týdny po nehodě senior zemřel. Tento vůz jel na zelenou.

Někdejší tenisová jednička, dnes sedmatřicetiletá hráčka během nehody nebyla pod vlivem alkoholu, drog, ani netelefonovala. Sama vyvázla bez zranění.

Záběry ukazují, že najela do křižovatky, kde kvůli jinému vozidlu musela přibrzdit, a pak už nedala přednost rychle jedoucímu vozu, který se přiřítil z druhé strany.

Američanka se k neštěstí musela vrátit i ve Wimbledonu, kde zatím úspěšně pokračuje v cestě za dalším titulem své kariéry. Po jednom ze zápasů dostala na tiskové konferenci otázku na nehodu, ale nedokázala na ni odpovědět, pouze se rozplakala.

Williamsová v minulosti pěkrát Wimbledon vyhrála, ještě úspěšnější je její mladší sestra Serena, která se tohoto ročníku nejslavnějšího tenisového turnaje světa neúčastní, protože čeká dítě.

Reklama

Související témata:
Venus Williams

Doporučované